Більшість угорців проти запровадження безпілотної зони над Україною

12
6

На думку 78 відсотків угорців, Угорщина не повинна підтримувати запровадження над Україною так званої безпольотної зони. На їхню думку, це може призвести до початку світової війни, - згідно з останнім опитуванням соціологічного фонду Szazadveg.

Опитування досліджувало, як угорське населення ставиться до можливого рішення НАТО щодо запровадження забороненої для польотів зони над Україною.

Президент Володимир Зеленський неодноразово закликав НАТО створити в Україні так звану «зону, заборонену для польотів», за якою сили Північноатлантичного альянсу не дозволять російським літакам літати над Україною.

"Запровадження над Україною безпольотної зони могло б призвести до повномасштабної війни в Європі, тому війська НАТО не будуть безпосередньо залучені до конфлікту в Україні ні на землі, ні в повітряному просторі", - раніше повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За підсумками саміту НАТО 24 березня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наголосив, що головною метою спільної позиції НАТО є те, щоб війна не перетинала кордони України, тому ідею створення забороненої для польотів зони на зустрічі було відхилено.

Рішення, прийняте на саміті НАТО, показує й очікування переважної більшості угорських виборців. Отже, на основі дослідження можна констатувати, що більше третьої чверті угорців (78 відсотків) вважають, що Угорщина не повинна підтримувати створення безпілотної зони в Україні. І лише 14 відсотків заявили, що Угорщина мала б підтримати це рішення. 8 відсотків не знали як відповісти на запитання, або не визначилися.

Нагадаємо, що Угорщина не підтримає також санкції ЄС проти Росії у сфері енергетики, а також виступає проти безпольотної зони над Україною та миротворчої місії, яку пропонує Польща.

"Створення миротворчої місії в Україні, яке також пропонується, несе у собі ризик сухопутної війни. Нам потрібно чітко говорити про ці питання. Це новий військовий ризик", - заявив міністр МЗС Угорщини Петер Сійярто, додавши, що Угорщина хоче залишитися осторонь війни.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Н
нижньому

провокатор

ДР
До редакції

Якщо ви були адекватні тоді розуміли би що НАТО не допоможе. І мадяри тільки то говорять що НАТО " нато на чхав" на нашу рідненьку. Слава Україні, смерть ворожим солдатам

МІ
М і ш а

Мадяраси ви вже дістали, но не віддамо вам Закарпаття !!! Пропоную обміняти мадярію на лнр . Мадари, чемодан, вокзал, русіш !!!

НТ
но та нє

після подихания совицького саюзу (1991 рік) жодна влада Угорщини не вибачилась за катування і розстріли Карпатських Січовиків.Карпатська Україна(1939 рік) Напад на Карпатську Україну (теперішнє закарпаття) хортиська мадярщина на той час союзниця гітлера(теперішній путлер) випросила у гітлерівської німетчині.Ци ни много ви на ся берете мадяри ,пявиці сидящі на шиї Євросоюзу.Вас 10 міліонів Українців 42.І у світі десятки міліонів Українців.Перший убитий у війні російськими фашитами був закарпатський військовий по національності Угорец.Схаменіться...

НГ
но гат такоє

Нажаль, нічого дивного - бажають нашої поразки. Що від них чекати - muszka seggnyalovk!

V
Volodymyr

Мадярів, треба виключити із ЄС та НАТО, орієнтири якось не співпадають

Читайте також