Бійці 128-ї бригади вкрали з-під носа у сепаратистів ще один танк Т-72 (ФОТО)

35
30

Про це написав на своїй сторінці у "Фейсбук" Роман Туровець.

За словами пана Романа цей танк більше тижня «кошмарив» бійців, обстрілюючи їх позиції. Знищити його вогнем артилерії не вдавалося - ворожа «семьдесятдвойка» з'являлася несподівано, робила один-два постріли і ховалася.

За словами артилеристів, дістав він їх пристойно, прямо сил не було.

"Тоді наші зважилися на вилазку. О 2 годині ночі 6 сміливців пробралися на «сепарскую» територію і таки знайшли цей ненависний танк. Він стояв біля невеликого будиночка. Заходити в будинок хлопці не стали, щоб не піднімати шум. Серед артилеристів був механік-водій МТЛБ, він запропонував танк ... викрасти.", - пише Роман Туровець

Коли Т-72 заревів і рушив, наші бійці побачили, як горе-танкісти вискочили з будинку і в паніці розбіглися, хто куди. Напевно, подумали, що українці розстріляють будинок з гармати.

На трофейному танку артилеристи успішно повернулися на свої позиції. На захопленій бойовій машині відразу ж повісили український прапор. Всередині знайшли документи (їх віддали кому треба) і російські сухпайком. Поки бійці використовують «семьдесятдвойку» як тягач - немає навідника, який міг би вести вогонь з гармати. Але сподіваються, що фахівця їм надішлють і тоді трофей приєднається до вогневої потужності їх батареї.

А ось імена героїв:
Андрій Калініченко,
Сергій Хорошковський,
Володимир Вознюк,
Роман Смігородскій,
Сергій Косаківський,
Сергій Іванович.

До речі, на рахунку бійців 128-ї бригади це вже не перший танк, який перестав служити «російського світу». Раніше були знищені ще два.

Коментарі

РТ
Роиман Туровець

Цю інфу я колись подав, зараз уточнюю. За захоплення ворожої бойової техніки артилеристів було премійовано грошовою винагородою в розмірі 48 тис. грн. І ці хлопці вразили мене вдруге: отриману винагороду бійці віддали на лікування поранених військовослужбовців бригади! До речі, захоплений танк було передано до танкового батальйону 53-ї бригади. Сподіваюсь, російський Т-72 гарно послужив на вірність Україні!

В
Варишська

Який нахер сніг під танком?! Це замерзнута вода після таяння снігу у виритій ямі, в народі - лед, очі промийте.

М
Микола

Дійсно сніг не розтаяв ....Однозначно розвод народу бо танк стояв на місці ще коли сніг був від тоді і стоїть:))))Ганьба брехунам

П
прохожий

Под танком не растаявший снег, а вокруг снега нет. Что-то не сходится с рассказанной историей.

ДБ
Добре буде не скоро

Добре могло би бути тоді, коли країна була би несправді незалежною і сильною. А кричати, що ми незалежні, і випрошувати грощі і зброю, газ і вуголь.. Де незалежність? Ви вашу свободу просрали, ні не майдані, на Майдані ви останній мізг розгубили. Правду кажуть, що Европа може і хотіла підняти Україну з колін, но українці предпочли і надалі валятися у багнюці

Д
Дримба

ПОПИЗДИЛИ ВСЕ, ПОКАЛЕЧИЛИ , ПОУБИВАЛИ ТЫСЯЧИ ЛЮДЕЙ, СТРАНЫ НЕТ И У НИХ ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ. УРОДЫ КОНЧЕННЫЕ

П
патріотам

Все БУДЕ Добре.Я готовий їсти комашню.Головне не зек у владі.Добре що росте іноземна валюта.Нам патріотам не гоже пользоватися не українським.Нехай здохнеме а й так ліпше як стабільна зарплата.Повністю підтримую уряд і президента.МОЛОДЦІ!Лише достойні виживуть.Лише віра в єдину Укаїну поможе побідити.Не імо руського ,не тратиме америцького.УРА!Я за майдан і за патріотів що брали в ньому участь!!!

Р
Развод

Походу разводняк для новобранцев,спецом пишут что наши там пиздец "Герои" потому что танк намутили,они его если даже и замутили,то только из-за того что своих танков нету,а выживать как то нужно.Поэтому молодцы наши парни,не пальцем деланы.А наши журналисты п......ы только и пишут какие там "Терминаторы","Бэтмены","Человек паук" короче супер герои)тупо для того чтобы подбодрить тех кому пришли повестки и светит им АТО!А на самом то деле истина этого танка была в том чтобы нашим пацанам было хоть чем воевать.

М
Москаль

ПИЗДЕТЬ И ПИЗДИТЬ ВЫ НАУЧИЛИСЬ НУ НИЧЕГО СКОРО НАУЧИМ ВАС РАБОТАТЬ ДОНБАСС НАДО ВОССТАНАВЛИВАТЬ

ДР
До Реалісту

та ни - це ганры танки. Они з железа!

ТН
Та ни - ке6гк

тильки за взорванний. Ща будут танки свои перерисовывать в сепарские и взрывать. От це гарно - семье гроши.

ХЗ
Хлопцям з 128-i

А тепер продайте сепарам обратно, грошi заженiть додому, щоб вашi сiм'i мали що поiсти. Тому що влада,за яку ви ризикуете життям, забила i на вас i на вашi сiм'i.

К
ке6гк

а за угнаний танк тоже 50000 давуть??

Я
я

В следующий раз кацапскую космическую станцию захватят, инфа 146%.

В
Воха

Молодці!!!А Ви РОЗУМНИКИ самі підідь та захватіть танк!!!!!

Ж
Женька

Молодці закарпатці!

О
Оросвейг

Дуже добре, типерька най го продадуть циганам на металолом, а гроші заженить думів. Чому они мають менше заробляти, чем заробічани...

Д
Дааа

Учіться мадярську

Ж
ЖЕБРАК

зАДОВБАЛИ ВЖЕ З ТИМ Даунбасовм. КОМУ він НАХЕР потрібний???????? ВИ ДОЛБОЙОБИ хоч розумієте скільки бабла треба щоби його поновити?????????НІ????? Так порахуйте, ІДІОТИ. КОМУ ця війна потрібна????????ЕБАНАТИ на всю голову. Скоро ні защо буде купувати їсти. БУДЕМЕ всі хуй у шаріка сосати. Не країна, а якась ХУЙНЯ повна.

Б
бачійови

йди наху.й з сив країнов! ти курс гривні нись відів??? ти на гідови був? там нивстигавуть ціни пуднимати така в нас інфіляція... ниська 100грн нич!!!! утерти гузицю ними мож! через таку владу скоро всі станеме сеператистами...

Р
Реаліст

Так, чисто для довідки, танки поставлені на озброєння в 1974-му році. Цим танкам більше 40 років. Це ХЛАМ.

7
777777777777

хоться йобнути з сими цінами!!! роботи ниє а ціну каждий динь пуднимавуть я лем єдно непойму люди посліпли чи што їм є?? чого нич небушувуть чи вжеси копоршов купили та чикавуть попа аби їх похоронив? тать сякого нигде ниє аби каждий динь міняли ціни а в телеку лем указувуть жирні рожі які ржуться з простих людей!!! нахуй треба шось срочно робити бо діти наші небудуть мати майбутнього з сив кончекраїнов!!!

Б
Бачі

Треба-би мордораторам указовати айпі адреса, бо штось на сьому сайтикови много любителю вати.

ДО
до Олег

Лікуй мозги

ДА
до авторів новин

так до кінця війни і будете нас коміксами пригощати?! а наші люди гинуть і стають інвалідами! Скільки ще крові буде пролито?

М
Мир

))) наші люди...

М
Мир

молодці))

М
Мир

Правильно, молодці)))

П
прокурор

за угон ТС стаття, добре що прызвища написали, ы в постановы уряду написано що платять тыльки за пыдбитий танк, за вкрадений ниц не платят

6
6

молодци

Читайте також