Біженці з України, які знайшли роботу в Чехії, сплатили в 2022 році 8 млрд крон податків

1
11

Загалом майже 100 тисяч біженців з України мають роботу в Чехії.

Біженці з України, які знайшли роботу в Чехії, сплатили в 2022 році приблизно 8 млрд крон до державної системи соціального забезпечення. Половину з цієї суми – за медичне страхування.

Суми надходжень до бюджету з виплат працевлаштованих біженців назвав міністр праці та соціальних справ Маріан Юречка після вчорашнього засідання уряду.

"Минулого року люди заплатили понад 4 мільярди чеських крон до системи медичного страхування. Загалом, якщо порахувати всі виплати, це було приблизно 8 мільярдів чеських крон. Допомога, яка була виплачена з державного бюджету, поступово повертається", – додав він.

Коментарі

ДЗ
До заробітяанина

Пенсію він і його рідні де дістають діти ходять в школу садик а платити за них ко винен

Х
Ха

Пишить норм уклоністи і україні толку нуль з них

Х
Ха

Біженці наші с покон віку там пашуть

Ч
Чех

Хлопці, які на будовах працюють, дійсно норм крон мають, і будують собі хати з високими заборами, де будуть жити, тільки на пенсії. А інші, вічно тільки б'ються за ті години, працюють 6 днів на тиждень по 14-16 год, і нічого не бачуть крім квартири. Сам з такими диваками працюю - їх більше цікавить кількість годин, а не вища ставка за годину. P. S. У' замнєштанців' в Чехії є бонуси, 13 з.п.,і вудпускні.

Й
йой

Роботодавець Понітересуйся кулько офіційно мають чехи на годину, і кулько дустає заміснаниць за місяць та не пиши дурниці.

В
Вуйко

Роботодавець Йо, лиш ни знати як такі хьіжі закрпатці си понастройовали куй такі нидуйдаві. Саракі. Бізуно 80% населення ціґарьі з палинков контрабандірує, бо границя рядом, нє?)

1
1

Роботодавець 20:54 правий. Нашим гуканам змагаються в кого буде більше годин.

Р
Роботодавець

Українці, ті хто працює офіційно, і податки нормальні сплатили і нормально заробили. А закарпатці (не в обіду), як завжди на кума, на знайомого з села, на уйка... все життя працюють за 110-120-130 крон, і ніколи не знають що таке нормальні умови праці, що таке відпускні і що таке 13-та зарплата.

В
Вася

Яка соціалка? Це наші заплатили стільки податків у чеський буджет! А не отримали. Бо наші люди роботяги і не привели сидіти на соціалках

НЗ
не знам

Назва не точна - то не податків, то соціалка. Є податок і є соц, утримання. Чи у чехів то якось не так?

Г
Гія

А я начорно роблю,за 100 корун

Читайте також