Блокада словацько-українського кордону: Пропускатимуть по одній вантажівці на годину

6
0

На території Словаччини перевізники блокують рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке».

Як повідомили в Держприкордонслужбі України, словацька сторона пропускатиме з України по одній вантажівці на годину - йдеться про раніше заблокований пункт пропуску «Вишнє-Нємецке - Ужгород». Разом з цим словацька сторона на годину випускатиме в Україну чотири вантажівки.

Зазначимо, що блокада прикордонного переходу "Вишнє-Нємецке- Ужгород" почалася опівдні 21 листопада. Трасу перегородили мікроавтобуси та вантажівки з написами "UNAS - Страйк перевізників", вони перешкоджають проїзду транспорту які прямують в Україну, так і з України.

Хоча організатор блокування віце-президент Союзу автоперевізників Словаччини (UNAS) Владімір Сопух стверджує, що діє від імені організації, натомість голова UNAS Станіслав Скала разом з рештою автоперевізників наразі дистанціюється від цієї акції протесту, - повідомляє телеканал RTVS.

Словацькі страйкарі кажуть, що хочуть залишитися там на два-три дні, можливо, навіть більше, все залежить від ситуації.

Сопух каже, що також надіслав листа міністру внутрішніх справ Матушу Шутаю Ештоку. Проте офіційного запиту на блокування поліція Словаччини не отримувала.

Наразі на кордоні з Україною перебуває близько 200 вантажівок, а ситуація на кордоні останніми днями була значно гіршою. Нині автомобільна колона простягається до села Крчава, а це приблизно 2,5 кілометри. Раніше на кордоні стояла черга з 800 вантажівок – 21 кілометр.

Протест словацьких автоперевізників проходить за підтримки польських далекобійників, які вимагають повернути дозвільну систему для українських вантажівок.

Зараз українським вантажним перевізникам не потрібно мати дозволи для перевезення по всьому Євросоюзу. Договір діє до 30 червня 2024 року.

Як зазначив на сторінці UNAS у Facebook президент організації Станіслав Скала "керівництво вирішило дочекатися результатів дискусії між Єврокомісією та представниками українського та польського урядів (середа 22.11.2023)".

"У вівторок зустрічаються представники польських та українських перевізників. У разі, якщо домовленості не буде досягнуто і польські перевізники продовжать протести, керівництво UNAS вирішило приєднатися (до блокування кордону)", - написав Станіслав Скала.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також