Близько 2 мільйонів українців працюють неофіційно

8
0

Без оформлення необхідних юридичних договорів працюють 1,5-2 млн. чоловік. Про це заявив заступник Міністра праці та соціальної політики Андрій Черкасов.

"У ряді сфер бізнесу, наприклад: харчування, будівництво, транспорт, побутові послуги - люди працюють, не маючи ніяких юридичних відносин з роботодавцем. Ми разом з Пенсійним фондом і Податковою адміністрацією будемо проводити аналіз цієї ситуації, влаштовувати перевірки і за рік-півтора зробимо усе, щоб легалізувати трудові відносини ", - сказав Черкасов.

Мінпромполітики спільно з Пенсійним фондом готує перевірки підприємств різних галузей. Мета на найближчі рік-півтора, як каже заступник міністра, легалізувати трудові відносини, що дозволить тільки до фонду оплати праці додатково направити мінімум 1,5 млрд. грн.

Крім того міністерство внесло ряд пропозицій щодо посилення законодавства в частині порушення трудових відносин. За прикладом західних країн пропонують штрафувати підприємства, які офіційно не оформляють співробітників.

Наприклад в Іспанії, за словами Черкассова, штрафи за подібні порушення "коливаються в межах від €30 до €300 тис. євро. Навіть якщо б в Україні вони становили від 30 тис. грн. до 300 тис. грн., Деякі голови це б остудило ".

Довідка. середній показник безробіття в Європі вище, ніж в Україні, вважають у Державному центрі зайнятості України.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також