Близько 300 впійманих на Закарпатті нелегалів випустили з ізолятору

8
1

в селі Павшино

Близько 300 нелегалів, впійманих при спробі незаконного перетину кордону, за 4 місяці 2008 року вже покинули пункт тимчасового тримання нелегалів, що в селі Павшино на Закарпатті, подавши заяви про набуття статусу біженця. Про це сьогодні, 29 травня, ЗІКу повідомив начальник Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, генерал-майор Артур Горбенко, який прибув до області для проведення координаційної наради з питань охорони державного кордону.



У 2007 році з Павшина звільнилися 1207 нелегалів (проти 781 осіб у 2006 році). Усі вони подають заяви до української міграційної служби, намагаючись отримати статус біженця. На час процедури оформлення документів колишніх порушників кордону випускають з пункту тимчасового тримання і визначають спеціальні райони для проживання. Проте більшість із них сьогодні мешкають в Ужгороді. Прикордонники стверджують, що схема легалізації в Україні – лише обманний маневр, оскільки справжньою метою мігрантів залишаються країни Заходу. Адже весь шлях Україною вони проходять нелегально, і лише, на Закарпатті, під кордоном Євросоюзу, заявляють прохання про статус біженця, і то після затримання прикордонниками.



Артур Горбенко також повідомив, що пункт у Павшині планують закрити вже цього року, як тільки буде добудовано приміщення для утримання нелегалів у Чернігівській та Волинській областях.




Коментарі

З
Закарпатець

план зруйнувати українську націю ї весь християнський люд - в дії ! Задумайтесь над цим, добрі люди

Читайте також