Близько 600 закарпатських бігунів-любителів отримали сертифікати

10
0

Міжнародного олімпійського комітету

Близько 600 закарпатців взяли участь у Дні бігу, що проходив у суботу, 21 червня, в Ужгороді та районах області. Кожен, хто фінішував, отримав сертифікат Міжнародного олімпійського комітету та пам’ятні сувеніри, – повідомив 24 червня ЗІКу заступник начальника управління з питань фізичної культури і спорту Закарпатської ОДА Ярослав Свида.



Всіх переможців і перших 10 учасників у кожній віковій категорії (діти до 16 років бігли дистанцію 500 м, 16-35 років – 1000 м та 36 років і старші – 500 м) преміювали іменними футболками майстра спорту міжнародного класу Олени Пластиніної.



Вперше за часи незалежності України, за словами Ярослава Свиди, День бігу в Ужгороді провели на центральній площі – Народній з усіма олімпійськими церемоніалами: підняттям прапора, запаленням олімпійського вогню, зачитали привітання від Президента Міжнародного олімпійського комітету.



Організатори — управління молоді та спорту Закарпатської ОДА планують також відзначити ті організації, хто виставив до участі в забігах найбільше своїх працівників. П’ять таких організацій отримають призи на День фізкультури та спорту, який святкується у другу суботу вересня.




День бігу у всьому світі відзначається з нагоди утворення Міжнародного олімпійського комітету (23 червня 1894 року).




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також