Боротьба з корупцією на Мукачівщині

9
0

Висновок прокуратури

Фактично не ведеться боротьба з хабарництвом у сфері економіки, насамперед у банківській системі, сфері зовнішньо-економічної діяльності, приватизації, при незаконному відшкодуванні податку на додану вартість, тощо.

Таке становище пояснюється головним чином незадовільною організацією оперативно-розшукової діяльності у Мукачівському райвідділі органів внутрішніх справ.

Протягом 2006 року прокуратурою Мукачівського району організовані і проведені перевірки виконання вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією" в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, контролюючих органах, в ході яких прокуратурою району складено та направлено до суду два протоколи про корупцію, які на даний час Мукачівським міськрайоним судом розглянуті та винних притягнуто до адміністративної відповідальності.

Недостатня спрямованість оперативно-розшукової діяльності правоохоронних органів району на виявлення і розкриття тяжких і особливо тяжких злочинів, а також відсутність належного відомчого контролю призвели до послаблення роботи у протидії цим злочинам.

У минулому році в органи місцевого самоврядування Мукачівським РВ УМВС направлено 39 подань та інформацій про стан злочинності на території обслуговування та заходи щодо покращення профілактичної роботи.

У 2006 року прокуратурою Мукачівського району проведено 2 координаційні наради керівників правоохоронних органів району щодо стану протидії злочинності, профілактики тяжких та особливо тяжких злочинів за 2005 рік та стану боротьби із злочинами у сфері економіки та виконання вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією", на яких розроблені конкретні , узгоджені заходи, які направлені на протидію злочинним проявам.

Для забезпечення належної координаційної діяльності правоохоронних органів по боротьбі зі злочинністю і корупцією в районі створено постійно діючу робочу групу з представників усіх правоохоронних органів.

На засіданнях цієї групи систематично обговорюються питання про хід виконання прийнятих на нараді заходів, а також наявні проблеми щодо необхідності узгодження спільних дій стосовно посилення протидії злочинності і корупції. Вироблені на засіданнях пропозиції невідкладно доповідаються першим керівникам правоохоронних органів району, які приймають кінцеве рішення про їх реалізацію, повідомили ЗІА "Простір" у прокуратурі Мукачівського району

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також