Борці з бандитами та рекетирами

27
0

Відзначили цього тижня своє професійне свято

6 травня 1991 року в Україні було створено Управління по боротьбі з організованою злочинністю—структуру, котра навела порядок із бандитами, рекетирами та іншими покидьками, котрі тероризували на початку 90-х українців.

Про здобутки закарпатських “убозівців” журналістам розповідав у понеділок  перший заступник начальника УМВСУ в Закарпатській області—начальник УБОЗ УМВС полковник міліції Ігор Пилипчук. До слова, Ігор Мар”янович—колишній народний  депутат України третього скликання, автор чотирьох законів України, віце-президент Федерації легкої атлетики України.

Як запевнив пан полковник, він  гордиться очолюваним колективом, який вважає одним із найкращих обласних структур ГУБОЗ МВС. Особливо гордиться  спецпідрозділом швидкого реагування “Сокіл”—грозою рекетирів та  бандитів.

А порівнювати Ігор Пилипчук має з чим, позаяк керував УБОЗом і у Львові, і в Тернополі. Тому, на тверде переконання міліцейського полковника, структуру УБОЗу ніяк не можна розганяти, як то пропонують окремі гарячі голови. Навпаки, управління потребує оновлення, як от нинішнє створення в його структурі  Антикорупційного бюро.

Саме боротьба з організованою злочинністю та корупцією—дві основні складові діяльності УБОЗу. У цьому, правда, ця міліцейська структура перетинається і з діяльністю відділу “К” Служби безпеки України, і з роботою прокуратури, податкової міліції, міліцейської служби по боротьбі з економічними злочинами. Тому полковник Пилипчук--за створення єдиної потужної структури на базі МВС, яка боротиметься зі злочинністю і якій будуть підпорядковані й державні кордони, як це пропонує зробити генерал Геннадій Москаль. Аби одна правоохоронна структура викривала бандитів, корупціонерів, контрабандистів і доводила ці справи до суду. Бо наразі тих же корупціонерів закон “б”є” лише штрафами у двісті з лишком гривень. Парадокс, але за весь минулий рік лише одного корупціонера в Україні звільнили з роботи...

Закарпатським “убозівцям” є чим похвалитися перед громадськістю та пресою. Скажімо, на хабарництві викрито начальника відділу Виноградівської митниці, який одержав близько 10 тисяч доларів за безперешкодне оформлення вантажів для вивозу за кордон. Однак три порушені проти липкорукого митника кримінальні справи, за словами пана Пилипчука, чомусь закрили... Фігурант справи продовжує “трудитися”, а на свідків чиниться шалений тиск. Довелося Генпрокуратурі брати на контроль хід розслідування цієї резонансної справи.

На хабарі попався й працівник лісового господарства краю, котрий сприяв у закритті справи щодо лісогубів, які завдали державі збитків на 300 тисяч гривень.

З інших здобутків закарпатського УБОЗу—порушення кримінальної справи по нелегальних мігрантах, в якій фігурує загалом 184 чоловік, а 8 зловмисників притягаються до криміналу. Ця справа вже на розгляді в суді.

А буквально днями бійці УБОЗу затримали на трасі неподалік села Ключарки на Мукачівщині трьох рекетирів, які вимагали та одержали 5000 доларів “відкупного” від 28-річного мешканця Хуста за повернення вкраденого від нього “Мерседеса-Спрінтер”.

 Та головне, на переконання полковника Пилипчука, не цифри статистики затримання, а те, щоб люди спокійно гуляли вулицями, аби не було бандитського “беспредєлу”, який ми усі добре пам”ятаємо з минулих років. На це і націлює своїх підлеглих досвідчений правоохоронець Ігор Пилипчук, котрий, до слова, на собі відчув, що таке бандитська куля...

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також