"Босорканя" на передовій: Закарпатські волонтери розробили макет бойової гармати (ФОТО)

52
0

Волонтери "Руху підтримки закарпатських військових — місто Виноградів" розробили макет бойової гармати Д-20.

Як повідомляє "Суспільне Ужгород", зразком для створення макета бойової гармати Д-20, яка наразі активно використовується, стали фото, доступні в мережі. В Україні подібний макет ще ніхто не виготовляв.

"Ми взяли собі за основу саме макет Д-20, оскільки це найпоширеніша гармата й на фронті ми найчастіше зустрічали саме її. Це вже друга наша розробка. Перша — макет "Стугни". Макет гармати Д-20 завдовжки до 14 метрів. Вона до найменших деталей повністю відповідає оригіналу. Собівартість їхня дуже дешева, а ефективність використання російських снарядів по наших макетах дуже велика. Якщо його виготовляти, не маючи нічого під руками, то собівартість складає до 20 тисяч гривень", — розповідає координатор волонтерської організації Михайло Роман.


Зі слів Михайла Романа, працювали над цим макетом близько двох місяців та використовували тільки доступні у мережі фотографії. Головним завданням макета є збереження життя українських військових та фінансове виснаження російської армії.

"Перевага нашого макета в тому, що собівартість його, я Наприклад, один випущений російський снаряд коштує понад 1000 доларів. Як правило, одним снарядом вони не попадають, тобто буде декілька прильотів. Основна задача цього макета — фінансово виснажувати росіян, і ті ж снаряди не будуть летіти в наших військових", — зазначив волонтер.

Макет виготовлений волонтерами без інженерних навичок, звичайними столярами, зварювальниками, підприємцями та просто небайдужими людьми. Через тиждень макет відвезуть на схід, а саме на Запорізький та Донецький напрямки.

"Макет гармати ми назвали "Босорканя". В Україні такий макет ще ніхто не виготовляв. Є подібні макети, зокрема такі, що виготовляються заводами, але це взагалі інші. Головне його завдання — рятувати життя військовослужбовців. Кожна ракета, кожен снаряд, кожен дрон, який Росія використає на об’єкт з металу та фанери — це зменшення його можливостей використати ці боєприпаси проти техніки й особового складу ЗСУ, а також можливість надавати контрудар по вже вирахуваних цілях росіян", — каже Михайло

."Мабуть, найбільша моя мрія, щоб у наш макет прилетів "Ланцет" — це російський дрон, вартістю понад 40 000 доларів. Я дуже хочу, щоб той "Ланцет" залетів туди", додав волонтер.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також