Боєць Закарпатської бригади розповів, як із САУ нищить окупантів

5
0

Історію Володимира, механіка-водія самохідної артилерійської установки, опублікували на сторінці 128 окремо гірсько-штурмової бригади.

Володимир вже вдруге в 128 ОГШБр. Вперше він служив за контрактом із 2016 по 2020 рік, пройшов зону АТО-ООС, а в кінці лютого минулого року сам прийшов у військкомат і попросився в свою частину. Один із старших синів бійця зараз вчиться в сухопутній академії на артилериста, ще один також служить у 128 гірсько-штурмовій бригаді. Дома на Прикарпатті Володимира чекає дружина й троє малолітніх дітей, тобто чоловік мав підстави не йти в ЗСУ, а залишитися дома з сім’єю. Проте він пішов на війну.

"Я не міг не піти, адже маю бойовий досвід, який дуже згодився в перші тижні війни, – каже Володимир. – Якби не це, не знаю що було б зі мною й екіпажем. Наша машина пережила пряме влучання, але всі вціліли, встигли відбігти. По нас тоді випустили чотири пакети «Градів», і коли реактивні снаряди почали вибухати все ближче, я зрозумів, що не встигну вивести машину. Ми відбігли вбік, а через кілька секунд – пряме влучання й детонація боєкомплекту".

Зі свого бойового досвіду механік-водій самохідної артилерійської установки бачить, що в росіян усе ще набагато більше боєкомплекту, вони його не шкодують.

– Ми зробимо 4 постріли, а по нас 50 – 60 у відповідь, – каже Володимир. – Більшість неприцільно, ми стріляємо набагато влучніше і ефективніше – два танки зі своєї гармати підбили, кілька БМП, по бліндажах постійно вдало працюємо.

Після поранення Володимир відбув на лікування й зміг трохи побути дома – в с. Шешори на Прикарпатті.

"Бачив багато молодих людей, котрі чомусь не йдуть у ЗСУ. Здорові бугаї, люблять поговорити, як ненавидять росіян, помахати кулаками після випивки, а як до діла – сидять дома. Із нашої вулиці, яка має близько 50 хат, на війну пішли чоловіки з трьох хат. Це неприємно. Я вважаю, що якщо на твою землю прийшла біда і ти справжній чоловік, то твій святий обов’язок встати й піти захищати. Я зробив саме так", - зазначає захисник.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також