Брензович подав до суду на ЦВК через небажання створити угорський виборчий округ на Закарпатті

8
7

Народний депутат, голова Товариства угорської культури Закарпаття КМКС Василь Брензович подав судовий позов проти Центральної виборчої комісії України.

Суть позову - небажання ЦВК утворити угорський виборчий округ на Закарпатті для проведення наступних парламентських виборів.

Брензович посилається на статтю 18 Закону про вибори народних депутатів, де йдеться про інтереси національних меншин, які мають бути врахованими при формуванні окремих виборчих округів.

— Під час парламентських виборів 2014 року КМКС також зверталося до Центральної виборчої комісії України з проханням створити окремий виборчий округ для угорців, які проживають в одному регіоні, але запит було відхилено, і більшість угорського населення було розділено на три округи. Крім того, всупереч виборчому законодавству, Берегівський район, де мешкає найбільша частка виборців з числа угорської меншини, був розділений між кількома виборчими округами, - зазначив Василь Брензович.

За словами народного депутата КМКС кілька разів зверталося до ЦВК, однак там відповіли, що з різних причин не можуть з'ясувати де саме проживають угорці на Закарпатті і тому не можуть утворити окремий угорський виборчий округ. Тож прохання було відхилено. Саме ця відмова і стала причиною для нинішнього судового позову.

Коментарі

B
Beregszazi

Тупий Алкоголік який не вміє домовитись . Судитися хоче.Ліпше з коаліції вийди а не тупи !

О
Олександр

Виписка з Вікіпедії Закарпатська область Національний склад Закарпатська область є багатонаціональною. Основним і корінним населенням є українці (80.5 %) . Проживають також угорці (12.1 %), румуни (2.6 %), росіяни (2.5 %), цигани (1.1 %), словаки (0.5 %), німці (0.3 %), всього понад 30 національностей. Національний склад населення Закарпатської області станом на 2001 рік[14] № Національність Кількість осіб До загальної чисельності населення 1 Українці 1 010 127 80,51 % ; 3000 офіційно визнають національнісь русин 2 Угорці 151 516 12,08 % ; та як 12,най буде 13 з коріннями і окремий округ 3 Румуни 32 152 2,56 % ; а їм чому не можна( Тячівський і частково Рахівський р-н)

EP
eros Pisti

шо туй гадати , в принципі всіх корінних закарпатців можливо віднести в більшій мірі чи меншій ( в залежності в кого скільки предків було з мадярським корінням ) до мадярськоі меншини..

Т
тарас

Василько ти що - дурак? Коли Гайдош був нардепом то він зробив мадярський округ на майбутних виборів, мож було по мадярськи говорити, у школах не була проблема ,що викладають на мадярський мови, але твій кмкс все говорив що Гайдош поганий. Прийшов ти до влади та нараз стало все погано.Можливо треба би було займатися зі своею роботою в українському парламенті а не сидіти у Будапешті та пити гаршлевелі вино у Гунделі.

Б
берегівчанин

Так у них уже і паспортів немає.Чим хочуть голосуваим. Вони продали державу вже даним давно.

Ф
Фосіко

Брензович наперед знає що з того нічого не вийде, але головне створювати бурную діяльнсть. Треба боло головов думати колисьте створювали кааліцію в обласній Раді з Маскальом. За таке зубожіння простих мадярів, до якого привела ця долбана влада, ви хлопчики також відповідаєте. Ви були надійним цементуючим гвинтиком теперішньої системи - отвічати прийдеться разом. На мусорну свалку історії!!!

П
Порошенко

Закарпатці вас підтримують вперед:)

Читайте також