Брензович про подвійне громадянство: закон може посилити напругу у суспільстві

16
6

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка зазначає, що президентський законопроект щодо заборони подвійного громадянства не був обговорений громадськістю та експертами на належному рівні.

У ексклюзивному коментарі Mukachevo.net народний депутат України Василь Брензович поділився своєю позицією щодо ініціативи Президента про позбавлення громадянства тих, хто добровільно обрав для себе ще один паспорт.

- Цей законопроект щодо позбавлення українського громадянства тих осіб, які добровільно набули громадянства іншої держави, був внесений до Верховної Ради як невідкладний. На мій погляд, цей крок не обдуманий, адже питання торкається долі сотні тисяч українців, а може і мільйонів, які вимушені були шукати кращої долі за кордоном через складні життєві умови. Це також відноситься і до членів нашої діаспори у Канаді, Угорщині чи у будь-якій іншій країні. Перед цима українцями постане складний вибір, що може вплинути на їх зв'язок з Батьківщиною. Україна, на жаль, втратить багато своїх громадян, - коментує нардеп.

Василь Брензович вважає, що прийняття законопроекту може посилити напругу у суспільстві.

- Менше всього для нашої країни зараз потрібна напруга у суспільстві. Ми повинні працювати над тим, аби досягти стабільності і миру, - додає політик.

Нагадуємо, що Петро Порошенко подав у Верховну Раду законопроект, що має вирішити проблему з подвійним громадянством.

Нардеп Віктор Балога пропонує заборонити подвійне громадянство для тих, хто працює у владі, і легалізувати його для простих людей. 

Коментарі

Г
Гость

Якщо наш курс в евросоз в чому проблема що хтось раніше може можливість скористатись завдяки паспорту чи роботою чи авто. Не ві солодкого жититя їдуть ли по роботам. А куди гроші везуть, де тратять? Патріотизм розвивати треба турботою як помогти людям а не як гнобити.

Б
БАЧІ

Так, я УКРАЇНЕЦЬ. Я нікому нічого не нав'язую. Нікого не принижую. Допускаю, що в мукачівця на генетичному рівні може бути більше українських генів ніж в мене. Але не це головне. На Закарпатті з цим ніколи НІКОЛИ не було проблем. Хіба штучно створених для певних геополітичних цілей. Отож шановного мукачівця закликаю поводитись по мукачівськи. Мукачівці толерантні терпеливі і мудрі. Але разом з цим не слід забувати, що батьківщину не вибирають. А також давню приказку, якої мене вчив дідо-русин: рузумным людьом у хыжи єгде.

П
пишта

Невже не розуміють або не хочуть паспорти нам треба щоб робити по 10-12-14 годин у єс щоб могли прокормити наших дітей все хто хотів виїхав вже давно хто остався патріот

ДМ
до мукачівця

Які українці? Тать понаїхали.

М
Мукачівець

Бачі ти дурак ? Які українці в Закарпатті ? Ти українець ?

Б
БАЧІ

Угорські чинуші закликають українців отримувати угорські паспорти, а Бринзович шкодує, що Україна втратить своїх громадян. Це називається блюзнірством. Угорців на Закарпатті ніхто не притісняє. Є садочки, школи, ВУЗи, культурні товариства, спілки, бібліотеки, фестивалі, партійні осередки, ЗМІ, органи місцевого самоврядування. Що ще треба? По моєму це досить демократично і толерантно. Ні, треба розхитувати лодку, роздати по максимуму паспорта. Для чого? Та все просто. Росія тримає Угорщину за тояшки. Має там значний куш в реальному секторі економіки. Натомість є ринком збуту для угорців. Багато робочих місць в Угорщині залежить від них. Короче, Угорщина з теперішнім урядом це маріонетка Росії. Звідси і донбаський сценарій з паспортами. А далі по накатаній доріжці... Скоро Угорщина оголосить модьорзіт. Начнуть кричати, що годують Європу, Угорщина для угорців і т.д. і т.і. Тенденції вже спостерігаються. А бідні Українці (особливо з угорськими паспортами) тут лиш розмінна монета.

Читайте також