Брежнєву не сподобався: У Чехії відкривають найбільший музей спорткарів "Skoda" (ФОТО)

10
0

Неподалік від Праги незабаром відкриється приватний музей автомобілів Skoda, в якому буде представлена ??найбільша в світі колекція спортивних автомобілів цієї відомої марки.

Загалом на майданчику площею 1400 кв метрів буде виставлено більше сотні автівок. Музей відкриється навесні 2021 року і буде розташований в селищі похмурий-у-Черчан.

Засновники музею ентузіасти - Томаш Герверт і Павло Зима. Спочатку в колекції була лише одна Skoda 450, кабріолет і попередник знаменитої "Феліції".

«Спочатку ми разом шукали і реставрували унікальні гоночні, прототипи або службові автомобілі Skoda. Тоді ще збирати автомобілі цієї марки не було модно, тому наша колекція стрімко росла. Ми врятували багато автомобілів від металобрухту або викупили за символічну суму.

Поступово ми створили колекцію приблизно з сотні унікальних автомобілів, які не побачити більше ніде, навіть в офіційному музеї Skoda в Млада-Болеславі», - розповів Томаш Герверт.

В колекції є, наприклад, унікальний прототип Skoda 110R Coupe був надісланий у подарунок Леоніду Брежнєву. Йому автомобіль не сподобався і він повернув його до Чехословаччини.

Приватний музей можна підтримати, купивши квитки заздалегідь або ставши партнером проекту. Мета полягає в тому, щоб зібрати 1 млн крон, які будуть використані для будівництва нового даху будівлі музею.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також