"Брудна угода": Угорці платять за російський газ у рази більше, ніж інші країни ЄС

7
13

Угорська опозиційна партія "Демократична коаліція" звинуватила прем'єр-міністра Віктора Орбана у укладанні «брудної угоди» з президентом росії владіміром путіним, внаслідок чого запаси угорського газу «вичерпалися».

Один з лідерів партії Ласло Варю, тіньовий міністр енергетики, заявив, що уряд Угорщини не зміг організувати закупівлю газу у інших країн, "і закуповував газ у Росії за ціною, яка у кілька разів перевищує світову ринкову ціну".

"У той час як інші держави-члени Євросоюзу не дозволяють себе шантажувати і відмовляються фінансувати путінську війну, Орбан зробив вибір на користь залежності від російського газу", - сказав він.

"У результаті угорці платять за газ у рази більше, а запаси газу виснажуються посеред зими", - додав Варю.

Він зазначив, що тіньовий уряд був «єдиною надією Угорщини», коли йшлося про забезпечення доступних поставок газу для всіх.

Нагадаємо, що Орбан - єдиний лідер ЄС, якому президент росії надіслав вітання з Новим роком.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Й
йоу

найнижчоє ушитко…. і повага сусідів

:
:::

Ціна на газ найнижча у Європі в Угорщині (статистика євростату). У словаків на +68%, у поляків на +89%, у румунів на +101%, а у чехів +347% газ дорожче ніж у мадяр. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Natural_gas_price_statistics

7
7******

І шо? Кіть ись не мав хижу, то ти як і у нас у гузици

*
***

Ціна на газ для населення 102 форінти за м3 (10грн), тим часом мінімальна заробітна плата коло 200 000 форинт (20 000грн)

М
Моріка

Порайбайте свою брудну угоду

A
a/o

Чим така цікава Угорщина? Щодня виходить 4-5 новин про країну. Чим не цікаві Румунія, Словаччина, Польща, яка теж межує із Закарпаттям? Скільки там газ коштує?

Б
Бачі

Що єеден- хотів ся розширити, но походу змаціцькає, репутаційно так точно.

Ч
Частина

тої плати за газ іде оробані в жеп.

UK
Ustecky kraj

Чисто як kamaradi кого нає..ати як не цімборів які стоять раком перед кацапом і у рот беруть од кацапи.

К
Кузя

Но та шо зато путін його поздоровив з новим роком за мадярські гроші)

Ц
Ціна

Ціна на газ для населення 102 форінти за куб

НГ
но гат

по перше, не Варю, а Вор‘ю (ворона). По друге, мадярам так добре. Курс форінта тому підтвердження: не бомбліть, не стріляють, а з гривнею майже синхронно ідуть. При уьому (ми вдячні за це) допомагають гуманітарно. Це як коли ґвалтують, то добра душа підкладає подушку, щоб не давило. Але вцілому наші закарпатські мадяри мають дуже чітку позицію щодо х-ла: х-ло і у Африці х-ло і ті хто його підтримує

1
123

А ми скільки платимо мадярам за мацкальський газ?

Читайте також