Брустурянський лісгосп перевірить генпрокуратура через підозру в численних порушеннях

16
0

З відповідним зверненням на прохання громади Тячівщини звернувся до Олега МАхніцького народний депутат Василь Петьовка.

Зокрема, йдеться про схеми корупції, які діяли під прикриттям директора ДП «Брустурянське державне лісогосподарське мисливське господарство» Валерієм Мургою.

Йдеться як про розкрадання державних коштів, так і порушення природоохоронного і трудового законодавства: заборгованість по зарплаті, фіктивна виплата, сплата заробітку у натуральній формі без сплати загальнообов’язкових платежів та внесків до позабюджетних фондів, а також нарахування заробітної плати особам, які фактично не перебувають у трудових відносинах з підприємством, заниження кубомаси деревини під час проведення рубок, безпідставне призначення ділянок під суцільні санітарні рубки, порушення вимог трелювання деревини, незаконного проведення рубок дерев та масових самовільних рубок лісу.

Іншим ймовірним способом розкрадання коштів, за словами місцевих жителів та який просять перевірити генпрокуратуру, є масштабне  фіктивне будівництво лісових доріг та ремонт діючої мережі лісових шляхів, що проводиться тільки «на папері», а підприємство перераховує за такі роботи реальні гроші.

Більше про ситуацію у лісгоспі читайте у матеріалі Нардеп Петьовка просить генпрокурора проінспектувати Брустурянський лісгосп

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також