Британці гадають, що за моторрогний звук вони вчули

7
0

Британію, де записали, як звучить Wi-Fi, шокував загадковий звук, який було чути від півдня Англії до північного-сходу Шотландії. Деякі науковці припускають, що це міг бути американський шпигунський літак "Аврора", проект якого Пентагон запустив ще в 1980-их роках.

У суботу Twitter спалахнув новиною про дивні "вибухи": діти прокинулися, вікна брязкали. Доктор Бхупендра Кханделвал з Індійського інституту технологій говорить, що цей звук схожий на імпульсний детонаційний двигун, розробленням якого наразі займається його команда, повідомляє The Mirror.

Такий двигун працює завдяки серіям "вибухів", завдяки яким рухається вперед. Теоретично швидкість літаків із такою технологію може в п'ять разів перевищувати швидкість звуку.

Прихильники теорії змови вважають, що імпульсивний детонаційний двигун могли використати для американського літака-шпигуна "Аврора", який був вперше зафіксований у бюджеті Пентагону ще в 80-их роках минулого століття. Існування цього проекту в США офіційно заперечують. Але прибічники теорії змови вказують на трикутний літальний апарат, який спостерігали в 1989 році над Північним морем, як на можливий доказ існування "Аврори".

Хоча доктор Кханделвал відсторонюється від теорії змови, але припускає, що така технологія вже може бути розроблена.

Поза тим, існують інші пояснення дивних звуків над англійським небом. Доктор Андрю Тейлор, викладач на кафедрі авіації, говорить, що шум, який чули тисячі британців, не схожий на звичайний звуковий удар, а його джерело знаходиться за сотні кілометрів від Землі.

Інший науковець, Стівен Афтергуд із Федерації американських науковців, вважає, що звуки мали геологічне або метеорологічне походження й, на його думку, не були подібними до звуків літального апарату. Можливо, це був метеорит, який прорвався в атмосферу.

Натомість, Міністр оборони Великобританії заявив, що ніякі військові літаки не перетинали повітряного простору країни в суботу.

Нагадаємо, що в США випробували гіперзвуковий літальний, який апарат подолав 3700 кілометрів менш ніж за півгодини.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також