Будапешт назвав топ-3 інфраструктурні проекти в Україні, в які готовий інвестувати

9
4

Як заявив у ексклюзивному інтерв'ю Mukachevo.net заступник міністра МЗС Угорщини Левенте Модьор, уряд його країни прагне максимально інтегрувати Закарпаття в інфраструктуру ЄС.

— Ми би хотіли допомогти українцям подорожувати до Європи всіма засобами - якісними дорогами, залізницею і навіть літаками, адже у нас є в планах відкрити авіасполучення між Закарпаттям та ЄС, — зауважив Левенте Модьор, уточнивши, що крім окружної навколо Берегова та запуску інтерсіті Мукачево - Будапешт є також у планах відновити регулярне авіасполучення з аеропорту "Ужгород".

Левенте Модьор підкреслив, що ключовою інвестицією в інфраструктуру Закарпаття наразі є кредитна лінія на спорудження окружної довкола Берегова і реконструкція дороги до Мукачева, утім цей проект дещо гальмується.

— Це, мабуть, головна наразі інвестиція Угорщини в Україні. Тим більше, що цей проект дуже важливий не тільки для Закарпаття, а й всієї України, адже дасть можливість створити головний транспортний коридор до Європейського Союзу та європейського рівня інфраструктуру в Україні, — зауважив угорський урядовець. — Але, на жаль, ми маємо певні складнощі в реалізації цього проекту. Мені не відомо, чи причиною цьому є технічні моменти та деякі непорозуміння в перемовинах, чи все ж політична воля з боку Києва поставити цей проект на паузу. Якщо справа у технічних питаннях, то, думаю, вже у найближчі тижні ми зможемо дійти згоди і продовжити рух вперед. Якщо ж справа у політичних причинах, тоді мені важко сказати, що буде далі з цим проектом.

Повне інтерв'ю з заступником міністра МЗС Угорщини читайте за посиланням.

Коментарі

*
*****

"Благими намірами вистелена дорога в пекло"...

P
pityu

Мы уже успешно разработали славную дорогу в обход Росии, по шелковой пути.

ДБ
до батько

із 28 країн Євросоюзу Будапешт один задумав блокувати одноголосне рішення Євросоюзу,та ви давно ужек не Австроугорщина,і всі транзитні перевезення,можна перевести до Румунії,Братислави,Варшави,из пирибачіньом ви 100 раз програєте

Б
Батько

не мішайте нам рубати ліс. ми хочеме рубати а пак курити

Читайте також