Будапешт знову каже про автономію для закордонних угорців. Гройсман у відповідь: шантаж не пройде

2
99

Слова угорських та українських урядовців цього тижня вкотре зосередили увагу всього українського суспільства на відносини між Києвом та Будапештом, які переживають не найкращі часи з огляду на закон про освіту.

Так, на початку тижня угорський віце-прем’єр Жолт Шем’єн в розлогому інтерв’ю центральному телеканалу М1 заявив про право закордонних угорців на подвійне громадянство (тобто отримання угорського), право голосу (на виборах в Угорщині) та автономію.

Насправді ж, угорський урядовець лише повторив власні слова, які він вже озвучував не раз, і востаннє – у березні цього року в Будапешті на презентації книги «Права меншин. Представлення інтересів. Автономність»

Як і тоді, остання заява Шем’єна виклика чималий резонанс в Україні. На неї навіть відреагував Володимир Гройсман, реагуючи у Верховній Раді на звернення депутатів:

– Щодо заяв урядів інших країн, то можу сказати, що  ми толерантна демократична країна і повністю забезпечуємо права нацменшин. Але треба пам'ятати, що ми – Україна і наша мова українська і її треба поважати. Не можна з нами розмовляти в тоні шантажу.

Також прем’єр відреагував на інцидент з угорським прапором в Берегові й дискусію щодо того, чи законно він був вивішений на будівлі Берегівської міськради, мовляв, це потрібно перевірити та відреагувати, якщо будуть виявлені факти сепаратизму.

Коментарі

Т
тьотя.

До теорії ймовірності ,но ви так не мудруйте ,з танками на кордонах !Люди жили мирно ,усі і най буде все мирно ,мадяри будуть вчити помали Українську і свій мадярський їм ніхто не забороняє ,ану як зараз вчать усі англійський .Руский нікому не треба ,не роздувайте тут провокацію з воєнною технікою мало нам донбасу ,тож треба додуматися таке писати ! Треба шоби був мир і все.

Й
йовбак

Йо! Кулько туй знакомих медчуківських троллів, што ги вши водяться на сайті Микули Старости?!

Д1
До 12,44

Ти тоже любитиль МОСКОВСКОЙ ВОДКІ,погубіт она тібя,пєрєході на БОЯРІШНІК,у нєго большє спірта.

О
останньому

А яка разниця мижи тобов,і "Теорійов ймовірності".Вилика видав,бо ти знаєш Булгакова,а увін ся грозить БРІГАДАМИ.А насправді ви убоє любитилі МОСКОВСКОЙ ВОДКІ,а она никачественна.

ДТ
Для теоретика 11:48

Каструлько глупа, а не думав ти над тим чому, щоб вдержати людей в цьому непорозумінні під назвою «Україна», треба розміщати різні бригади (з твоїх же слів). Може проблема не в людях і не в сепаратизмі якомусь, а в таких дебілах як ти? Пройшло чотири (!) роки з часу «еволюції гнидості» і вже видно куди ви,майдануті, нарулили..

С"
Свуй "ймовiрному теоретикови"!

Но та што м казав май долю про битiжну фантазию укр.нацику? Туй го маеш! Нагадало ми сесе епiзод из Майстра тай Маргариты кой пролетарськый поет Iван Бездомный приколотив та звонив у мiлiцiю из дурдома: " Товарищ дежурный вышлите пять мотоциклетов из пулемётчиками для поимки иностранного интенданта! Кто говрит? Поэт Бездомный из сумашедшего дома!". Не цитата, есе так по памняти. Паночку нацiоналiшта, ци читали сьте украйинця Булгакова?

1
11:48

Читавось бехнув МОСКОВСКОЙ ВОДКІ.Но она никачественна...

ТЙ
Теорія ймовірності

Задача У класі було 30дітей: 21 українець, 5 угорців (у двох із них один із батьків - українець) 1 словак і 1 ромунка (які теж держалися української маси) і були ще один циган, який у школу не ходив і одна, всім незадоволена росіянка, яка планує виїхати у Рязань на свою історичну батьківщину. У десятьох учнів були по два свідоцтва про народження - українські та угорські. Приміщення школи було побудоване при Австро-Угорській імперії. Яка ймовірність, що троє дітей - етнічних угорців по батьківській і по материнській лінії, змусять весь клас - усіх тридцятьох розмовляти і навчатися виключно на угорській мові? Задача №2 Де будуть усі недогромадяни з двома паспортами, якщо РНБО України вирішить, що рівень спаратизму у прикордонному угорсько-етнічному регіоні зашкалює і розмістить вздовж кордону НА СВОЇЙ ТЕРИТОРІЇ 3-4 воєнізовані бригади з повним озброєнням та безмежними повноваженнями (в Україні таких бригад більше 70-ти). Чи приймеу орбан усіх своїх недогромадян-біженців?

Ц
ЦІМБОР

А што увін ни так написав ? Я сам говорю и у мене є цімборьі виходці із Украйїньі , и они в бисіді говорять ( на шкода ) ош Україна "повний отстой " .Я нихочу обьі Украина рухнула ,бо фрац го знає , наш Край ни встоить у тьіх границях што типирь. Автономію нашому народови ото ай ! водь йо ! ко як говорить .

2
20:43

Тубі кілько років 17,ци ци71,сам рузумієш штось нашкрьобав.

СТ
Свуй тому, што ми писав.

А кидь не чув ись уд люди сякое ги пишу я, та ото лем завто, ож жиеш уедно зо свойыма примiтивныма цiмборами у свому малинькому угаданому свiтови! Говориш лем зо такыма тупыми нациками ги сь сам. Та пак уедно у вас ся начинат складовати илузiя (ци може i галюцинация) што ушиткi вокул ипен такi дурнi ги вы. А тоты што нiт, будут мовчати бо ся страшно вас боят! Тадь де бы нiт! Омах вам великый! Я не хожу по улицях имняючи ся ид чиляди зо свойым видiньом перспектив Украйины, айбо говорю есе што туй пишу ушиткым из кым ся зачинат бисiда на сякi темы. Такых ко думае не сяк ги я, межи мойыма познамыми, читаво мало.

СТ
Свуй тому, што ми писав.

Смiшнi сьте нацикы. Жиете у якомусь угаданому свiтови у котрум Украйина гегемон, што диктуе свою волю ушиткым вокул. А кой вас зачинают "презимляти" писати правду за украйинську дiйснусть вы зачинаете пищати, пужати СБУ тай нацистськыми малфами. Айбо я ся нi iх, нi вас не бою! Тото што я обективно позираю на перспективы Украйины нiякоi шкоды не приносит юй ги державi. А вашi маршi узывают лем ненависть i iд вам, i iд Украйинi у векшины закарпатцю, чим самым прискорюют юй кониць. У Береговi нико не уйшов проту вас по простуй формулi "никывай гуно -не буде воняти" . Айбо ци уйшов кось за вас? Кулько такых было? А у береговi дас 20% сут переселенцi из ушиткоi Украйины, май буш из них галичане. Aйбо i они жиючи в у нас 1-2 покулiня уже набралися мало цивилiзациi. Вы из свойыв идеологийов туй нико - чужеродное тiло!

А
Айно

Краще відстоювати національні СУВЕРЕННІ інтереси, а не слухати пейсатих з вашингтонського обкому. Тоді з угорцями буде злагода. З іншими сусідами також.

Ф
Факт

До Цімбора...В україні залишилося 25 мілйонів людей http://una-unso.com/korysno-znaty/hto-i-pid-kogo-zachyshhaye-ukrayinu-ta-gotutsya-vkrasty-yiyi-zemlyu.html ,Крим пішов Донбас теж решта їде такщо 44 мійлони ніяк не може бути.25 мілойнів за данними оон

Ц
ЦІМБОР

А я про што пане "Факт " , про то самоє . І при тому зауважте ,населення України 44 мільйони чоловік . І мадярські землі не йдуть ни в яке порівняння з землями Українськими ,з її чорноземами .

ОТ
останнім трьом

ой ниборятка буде у вас скоро много писанини про джавелини....

Ф
Факт

Я не розумію патріотів як Не мадяр та інші,ви у Мадярщині були?Зрівняйте ввп Угорщіни 124 мілярда баксів,у України 93 дохід бюджету 57 мілярдів з них дотації ЄС 3 мілярди,у неньки дохід бюджету 27 мілярдів баксів....Про що ви пишете тай кому?Факти туй а ви про циганів тай мадярів бомжів.Сперечайтеся фактами а не хто зна чим .Україна блія Мадярів бідна відстала країна і крапка все інше то тролізм називаєтся туй коментатори думаю більшість не Угорці такщо ваше обсерання мадярів по барабану.

Ц
ЦІМБОР

до того "до свуй ", тьі нік си ни годен придумати , хоснуєш чужі " до свуй ", "до цімбор " якбьі ни американці то Україна бьі вже рухнула . Лиш дякувучи американтошам ися держава ищи стойить. Айбо так як по нів бють у Києві ,уся йся "влада" , може и ни устояти . А вьі ідіотьі ходите туй ся на мадяр намітуєте .

С
Со

Моло ворогів нажила держава вколо себе?!скоро самі залишимось!і будеме кувиркатись в свому патриотизмі,по самі вуха!!!

Ц
ЦІМБОР

И я ни упоротьій мадяр .Я говорю вто што є .

Ц
ЦІМБОР

Я в Закарпатті в себе ДОММАА брьіндаку , ДДОММАА брьіндаку !!!! а в Будапишті по ділах , чуєш брьіндаку. Базарьі фільтруй тьі ! Я кому хоч упувім што думаву !!!! Утямивись брьіндаку .

М
Мукачівець

До 18.11.2017 13:38 Чуєш геракакел чуствуєшся у силі ? Може ти упоротий гаман ?! Кого ти грузиш 4мошнику ? Ти свою пораду в оч ко собі засунь. І сокоти обись непопався у нас . За базар треба отвічати. Треба ти україну ? Чемодан вокзал і на..й у київ.

ДЦ
до цімбора

упоротому мадяру шось пояснювати немає сенсу. Вірь у шо хочеш. А будеш в Україні- фільтруй базар- моя тобі порада.

Ц
ЦІМБОР

Што тьі мелеш хирню ! Я типирь у Будапешті . Кіть Будапешт село товдьі Київ што ! Будапешт по вшитких показниках више стойить уд Києва . Обьі наша Украйина бьіла така "бідна " ги Мадярщина , тьі ВВП зрівняй дисятимільойонної Мадярщиньі и Украйиньі . У многому , но ни увшиткому ,я согласньій из "Свуй" ,кіть така анархія , и корумпованоє безладдя и дале буде Украйині годен прийти кониць.

ДС
до Свуй

Саме для тебе обідне це то шо ти ніколи в житті на вулиці ніде не скажеш того шо тут- тому шо тобі нараз по писку дадуть. Розвалу цієї країни може хотіти лише антиукраїнське бидлo неукраїнець за походженням. Тому попадись ти мені на очі- це би був самий страшний день в твоєму житті.це я тобі гарантую. Шось скільки я їзжу по Закарпаттю ніде не чую тогого шо ти тут пишеш- всі місні закарпатці ні разу не говорили такого і точно всі не любляTь maдяр. Свуй -в мене одна прозьба до тебе- вийди на вулицю і там починай говорити те шо ти тут пишеш... далі ми все зробимо самі. Але дай вгадаю- такий боягуз як ти тільки тут писати може)) Марш КС у Берегові тому підтвердження.

Ю
ю

Мадяри молодці, поведінка їхнього уряду варта поваги. Якби наші уряди були такі послідовні і реагували на виклики, то держава була б набагато потужнішою. Інше питання, це втручання у наші справи на території нашої країни. Ми ж не відстоюємо інтереси українців-русинів в Угорщині, Словаччині, Румунії, Польщі та українців на Московії, у Прибалтиці і т.д.? Що нам хибить? Та ми тут у себе не можемо свою мову відстояти - наприклад, я не уявляю, як у Мадярщині рендьов чи суддя не знає мадярську. А у нас держчиновники принципово не вчать, косячи під олігофрени. Спочатку хай наші чиновники (дати термін 2-3місяці) вивчать мову, а потім вимагають від інших громадян. Бо індуси в Ужгороді за пів року вивчають краще ніж деякі інваліди

С
Свуй

Пупiшати ся мож зо смiху уд писаня нашых патрiоту)) Агой! Вы кому туй пишете? Перепутали сьте Мукачово нет из Жмеринка нет? Не май мало ги 70% тых ко читат сисi коментарi были у Мадярщинi не раз тай не лем у Мадярщинi. Айно, Мадярщина бiдна кидь йиi руняти зо Голандийов, Францийов ци хуть бы Чихiйов. Айбо смiшно до пусцячкы руняти йиi из сив нещасныв Украйинов! Пишете што мадяри самi ходят по заробутках. Ба куды? ба ци не на Украйину? Украйина нiгда не дуйде до того рувня економiкы, демократиi, соц. стандарту котрый е днись у тоi бiдноi по европськых мiркох Мадярщины. Ище дас 5 р. тому я бым сяк категорично не уповiв. Айбо типир видячи, што ся чинит вокул, якi тенденциi до деградациi державного апарату в Украйинi сут, уедно зо ворохом другых глобальных проблем, кажджа з котрых годна убалити i май моцну державу ги Украйина - мож еднозначно уповiсти, што перспектив в Украйины "0"! Туй лем едно звiданя годно быти- коли юй прийде кониць? май скорi, ци мало май пак.

НМ
Не мадяр

Мадяре - ти тільки шо сам прихнався шо в історії ноль і шо все шо ти знаєш про навколишній світ- почув в підїздах ві сусдів. В мадярщині був не раз. Селике село і будапешт- яке теж на пловину село. Вся венгрія бідна - мащини лише старі малолтражки 10-15 річні. Не розказуй тут басні. 13 штук грн мінімалка з вашими цінами за комуналку, навяання, медицину- то ніщо. Одна парковка в центрі Будапешта 10-20 євро за 3 години .Смішнйи ти мадяр.

ДС
до Свуй

Вуйку- говори фактами)) А то: ме бе- гугганія бе ме свуй бе ме.... Мадярщина на фоні України -це як скунс- все що може мішатись під ногами і багато смердіти...

ДН
До немадяра

Цікаво, я тут проживаю в Будапешті. Щось таке що дефолт не дуже чувствуємо. Старова зарплата у гривнях 13 тис. Грн(стартова!!!!!) прожити мож. А циганів нечасто бачимо. Лише львівських лохариків на номерах ВС, які понтують на своїх 15 річних мерсах

НМ
Не мадяр

Комент до посту нище. Такому лохарю як ти нічого не поясниш- по твоєму діалекту видно шо ти селюк і за село ніколи не виїзжав. І про навколишній світ ти судиш категорією села і сусіднього села. Мадяри нічого глобального не мають- ні геополітиного розташування, ні промисловості, ні економіки,взагалі нічого. Вся мадярія це полуцинанське населення яке не розуміє ніхто у Європі- і той економічний мінімум який у них є тримається на кредитах Євросоюзу і тепер ще Росії. Подивіться сскільки раз в державі Венгрія був оголошений Дефолт. Будете приємно здивовані. Такшо ще раз повторююсь весь мадярський понт- це кредити Євросоюзу. Але і так половина мадярщини іздить на заробітки . Та і подивіться коментарі Єврочиновників- і те як вони не задоволені мадярським табором і його політикою-тіпа: "гроші у нас берете а коли до діла- то не слухаєте нас." І пояснюю для дятлів нище- Русин,Рутен(на німецьки лад) то є старий етнонім усіх українців.

С
Свуй

Свистав свiт тай европа на Украйину! Май великый чиряк (ото ище мняко уповiджено) Украйина про тых ко ся мав нищастя у нюй уродити тай жити!

М
Михайло

До не Мадяра.....От тобі числа та факти про кредити ЄС....Бюджет Угорщіни майже 60 Мілярдів баксів на рік а дотації Євросоюза 3 мілярди....Це якраз ненька сидить на кредитах мвф дохід неньки на рік 27 мілярдів баксів з них кредити 40% бюджету.Була б Україна у статегічному плані важлива веж б була у НАТО та ЄС,яяк бачимо Угорщина блокує НАТО з ЄС мовчит.....Україна чиряк на гузиці у світу http://www.yestravel.ru/world/economy/budget/

ДН
До не мадяра.

Ти хворий,ти де в телевізорі увідів шо украіна більш важлива для евросоюза ніж угорщина!!!???Зніми кастрюлю уже з голови і начни думати.Напозирався телевізора та думає шо у нас швейцарія!!!Ізза таких баранів так жиемо!

Ш
шо?де?коли?

олем знатоки, уповічте нам, неукам неошколованим-окрайина вже засудила мацкальох у Гаазі? Зрада ці очередна перемога? Га?

UC
ungvar ce vkraina?

А Я ТІЛЬКИ ПАРУ незаперечний факт: А.НА ЗАКАРПАТТЯ НЕМАЄ українців, Є РУСИНИ, Є мадяри, Є Шваб В.ЗАКАРПАТЬЕ СТАЛО В СРСР ПО УКАЗОМ СТАЛІНА. І ПИТАННЯ: В РАМКАХ декомунізації НЕ ВАРТО АНУЛЮВАТИ ВСЕ УКАЗИ ЛЕНІНА, СТАЛІНА І Хрущова?

НО
НЕ окрайець

В стратегічному плані і для НАТО і для ЄС - Україна чиряк на гузиці.

НМ
НЕ мадяр.

Мадяри тут нічого і ніколи не отримають. Уже ніколи Україна не віддасть навіть кусочок своєї території без того, шо б спочатку все там зрівняти зі землею. Причому закарпатським мадярам потрібно розуміти що дії Угорщини можуть дуже сильно їм тут нашкодити- це і згортання тої автономії і тих вольностей що у них тут є, зміна в законодавство і позбавлення громадянства України, і тд і тому подібне. Весь мадярський понт тримається на кредитах Євросоюзу- такшо якшо треба мадярський циганський табір на місце поставити на раз два. В стратегічному плані і для НАТО і для ЄС - Україна є набагато більш важливою ніж цей циганський табір- такшо мадяри дальше заяв ніколи не підуть.

ВК
власники коментарів до СБУ

Троль , будь ласка іди лісом. це тобі не твій роскомнадзор який скоро вже повітря буде забороняти , в нашій країні свобода слова. тому тут це не прокатить

ПД
петро дужий

...а писати грамотно "сбу" має технічні можливості?

СД
СБУ до власників коментарів

Радимо думати перед тим, як писати свої заклики з ознаками сепартизму так може бути кваліфіковано Вами написане щодо України. відповідно до нормативно-правових Актів України, СБУ має права та технічні можливості по встановленню Вас особисто через Ваши ІР-адреси та притягнення до відповідальності по суті Ваших дописів в мережі Інтернет.

О
Олег

До Історика...Тільки 2016 року Україна втратила майже 600 тисяч людей Українці випередили сирійців за кількістю нових дозволів на проживання в країнах ЄС .https://www.eurointegration.com.ua/news/2017/11/17/7073801/ І ще скільки померло????За 10 років держава вимре,війни не треба

О
Олег

До Історика...яка війна неборе ?Це тільки ви можете відправляти своїх синів на бійню в один кінец,Україна розвалится без війни,сучасні війни ведутся економічно

І
історик

мадяри проти Україи то ще май пічально буде чим Роїся проти України, з утюжаать наші ракети мадярщину за пару годин на нич, я уже не говорю про хлопців що пройшли на клятій войні "крим рим і мідні труби" спеціалісти великого калібру, так шо мош не периживати про інтервенцію мадярську, а от бабками най помагають вони довжні століттями наш народ рабами держали

О
Олег

До М-да...Католицька церква була заснована Ісусом Христом в 1 ст. н. е. в римській провінції Юдея.http://www.mukachevo.net/ua/news/view/272172

М
М-да!

Марк Аврелій - то не усе населення таке будьте спокійний в Україні є дуже багато людей які хочуть змін і працюють у цьому напрямку не зважаючи ні на кого) До Олега 17.11.2017 20.37 Католицьким королівством кажеж? Уже у 1000 р н.е.?... Хм, а тобі відомо що розкол церкви на східно-обрядну і західно-обрядну відбувся у 1054 році?

О
останнім

Так,ця країна приречена на повний розрив із вашим РУЗЬКЕ МИР.

МА
Марк Аврелій

Почитав трохи коментів, не повністю, ця краіна приречена з таким населенням, нацією це збіговисько важко назвати

АК
Андрій кличка Мер

Будьте спокійні,наші контріки не дадуть забрати Закарпаття то не вигодно,кому пак цігаретлики возити?та і бізнес піде на газ, і Орбанови то не вигодно бо він теж як і половина верхушки мадярів контрабандисти і співпрацюють з нашими,а і плюс закарпатські мадяри то голоса на виборах для Орбана,бо вони лим на бумазі а кіть буде Закарпаття з мадярьшинов то такі мутки не пройдуть,так шо не мичтеся тут гі..ом

ДЕ
До Евгена

Танько,тобі не ганьба тут ся з людьми вадити?

Є
Євген

Шановний Пане "ЦІМБОР" розуміючи Ваше занепокоєння із вірою у Вашу щирість мушу Вам зауважити нюанси. Як поводилася угорська/русинська громади за часів Карпатської Русі? Як реагують піід час росіянської агресії/окупації. Дайте відповідь САМОМУ собі приватно, конфіденційно.

Ц
ЦІМБОР

До недалеких: ни путайте Майдан з шовінізмом !!!!! Якщо суміщуєте ці два поняття то ви повний дурень,мозги якому проутюжила московська пропаганда . В кожній країні ставалися "майдани" ,лиш там вони називалися протестами , і були більш масовими ніж наш Майдан .Доста вспомнити Францію ,Англію і недавно Румунію і Єгипет і другі країни . Ті наїзди на мадярську спільноту і автохонне населення Закарпаття ( они щи називаються русинами) нічого спільного з ідеями Майдану не має . Це навіть не націоналізм це ШОВІНІЗМ . Шовіністи є в кожному народі є они і в мадяр ,є і в поляків , є в тих же англічан "скінхеди " ,є і в росії .Ясно що певна частина цих людей була на Майдані , але їх там в процентному відношенні було небагато . На Майдан зібралися люди які хотіли змін , але оги на жадь ни сталися ,до влади знов прийшли комсомольці і вихованці Кучми .

Є
Євген

Для притомного товариства відоме, що і Сполучені Штати і Австралія започаткували більш жорсткі міграційні опції. Панові "Олег" таке невідомо...попалився, пацак на дурничці.

Й
йовбак

Ісись кацапський дятел не знає што США та Австралія - ото не Євросоюз, де мож з мадярським паспортом бити без обмежень. Кацапи понабирали в троллінг ідіотів.

2
21:01

Точно ти з московської области кіть такі дурниці пишеш.

Й
йовбак

Мадярський паспорт - у США та Австралію?! Учи матчасть бамбуку кацапський!

Є
Євген

2 "Олег" Годі вже базікати, Ви навіть не немтудом, тривіальний флеймер зраші - Ваше першоім'я :)))

О
Олег

До 20 53...Умене Мадярський паспорт такщо я махну до США якщо забажаю або до Австралії.А ти махнеш якщо маєш у кишені на кожну добу 60 Євриків білет у 2 кінця і забронований отель і після 91 днів тебе депортують як Сірійця

Є
Євген

"Чуєш Женя" - Ви навіть не пам'ятаєте, як називалися у минулому/позаминулому коменті. Тьху!

2
20:45

Ти був насправді дале московської области.Ми лехко махнеме по безвізу ни лиш у Берлін.А ти куда махнеш...

Є
Євген

Шановний "До Євгена"! Ви отут вовтузитесь, нічого про мою персоналію не знаючи. Маю кревні у Німеччині і Бельгії. Не Вам мені розтлумачувати що до чого.

ЧЖ
Чуєш Женя

Євген чи Йенці-незнаю як там тебе кличут. Ти просто тупий троль

ДЄ
До Євгена

Тай пишайся тим що ти українець. Нико те необіжає. А проти гражданства нічого незможити ви замутити. Да ріже вам око. Буває таке. Померіться з цим. І живіть собі там десь на Львівщині, тай радуйтися що ЕС деколи підкине вам пару євро щоб не померли з холоду. А якщо неподобається, тоді давайте робіть собі загранпас і приіжайте до нас в Берлін, і тут нам ви росказуйте

Є
Євген

Панові "Йовжі до Євгена" то Ви тим не переймайтеся - Вам приведено норму Конституційну, яка БУДЕ врегульована законодавчо. До того є ЗАПИТ народу України, так, як і про офшори можновладців і Антикрупційний Суд. Ківалових подушимо, як курчат. так БУДЕ. Шануймося, бо ж МИ - українці.

GG
Graf Gunther Hinterspitz

Майдауни файно вам стало жити в Україні? Файний курс валюти ні? Давайте ще робіть проблеми. Файно буде дуже через років 5-10

О
Олег

До 15.47 ..У у 902 Маядри вже завойували ці землі і вже у 970 року була своя монета .Я спеціально читаю Англійську вікіпедію бо кожна нація прикрашає свою історію.Угорщина була признана Католицкім королівством у 1000 року н.е .https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Hungary

С
СС

Олег! Молодец! хоть ми розуміємо і знаємо це! Але це СТАДО Воно лише на Майдані знає Пригати І кричати. І ЦИМ ВОНО ГОРДЕ!

Х
хурал

Сись "колхоз" називаться - кодло ольгінських кацапських троллів. «Тро?лі з О?льгіна» (рос. «тролли из Ольгино») або «о?льгінські тролі?» (рос. «ольгинские тролли»), також «фабрика тролів»— загальне позначення користувачів-провокаторів (тролів), які за гроші у спеціально обладнаних офісах лишають дописи та коментарі призначені для здійснення російської пропаганди в соціальних мережах, під новинами інтернет-видань або на інших ресурсах в мережі. Найняті коментатори з провокативними спотвореними текстовими та графічними повідомленнями стали однією із складових маштабної інформаційної війни Росії проти України з використанням як Російських інтернет ресурсів так і інтернет ресурсів України, Європи, США, висвітлюючи події в Україні з вигідної точки зору для російської пропаганди.

2
20:21

По нашому буде колгос.Калгоз по вашому по КАКЦАПСКІ.Срамота недоделанная.

ЙД
Йовжі до Євгена

Подвійне? Но і що? Штраф 500 грн? Із якого жеба утягнути? З лівого чи з правого? Будь добрий не пугай нас, бо уже зовсім перепуджені:-))))Іди ліпши готуйся на екзаменів скоро сесія і будеш двійку мати дітьваку:-)))

О
Олег

До 15.47 «украина» Ипатьевской летописи означает «приграничье», «окраину» Русского Государства.

О
Олег

До 15.47...Согласно основной версии, распространённой в академической среде (в том числе и самой Украины), название «Украина» происходит от древнерусского слова «оукраина» — приграничная область, земля у края княжества (тогда как слово «окраина» имело значение территории по краям всего княжества[1]). Слово «украина» изначально применялось к разным приграничным землям Киевской Руси и русских княжеств https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Ukraine Україна то була назва приграничних теріторій.Держави під іменем Україна не існувало

Є
Євген

"Йовбак" - це тренд негативний по-перше, по-друге українською володіють як шабелькою сталевою і на Сході і на Півдні і у Центрі України, мова про те, що і немтудоми й балакуни місцевої говірки мають солов'їну користати так, як і усі інші Громадяни України. A propos: - питання по(двійного) громадянства БУДУТЬ врегульовані законодавчо відповідно Конституційних норм. Oops!

R
rt

до-19;52; Бику Необразований, ти з якого Калхоза?

H
Hans

Хлопці, у вас нема інших проблем в Україні? Майже дуже жирно там жити. Якщо так много сили маєте тай давайте приходьте до нас в ЕС. Наведіть порядок із мігрантами

Й
Йовбак

Цитати Євгена: "схарапудилося", "біга" - так говорять на Східній Україні, пак перейшов на: "ніц", "німаки-поліціянти" - так говорять на Галичині. ЄВГЕН - ІСЕ КАЦАПСЬКИЙ ТРОЛЛЬ ГАЛІМИЙ!

Є
Євген

Не бачу гідних тролів - самі тривіальні примітиви - це тішить. Закарпаття не втрачене.

1
19:52

А у твої кацапії є ото будущоє,провінція китайська,СІЛЯ СІБІРІ СЯ ВСРЯЛЯ ОДНЯКО.Пекін ни щитає Москву рівноцінним партнером як США і ЄВРОСОЮЗ.Тьфу на вас НЕДОІМПЕРІАЛІСТИ хриньові.Будеш писати утвіт,та ни кивай МАРГУ,она много ліпша ги ти.

П
Петро

Такі недоумки як цей Євген, ще залишився десь у 13 столітті

Є
Євген

"До Євген" Ви там на берлінщині лиш до НОД не зголошуйтеся, бо німаки-поліціянти б'ють за те БОЛЯЧЕ, прикидайтеся в'єтнамцем - менше препаде ;)

ХІ
хунта і распьятый мальчик

Этот Евген - просто кацапский тролль, который вас провоцирует. Не ведитесь на ольгинскую нечисть.

ДЄ
До Євген

Так-так. Прощавай. Скоро побачимось в Берліні:-)))) коли ви всі тут будити сідіти на заробітках.

Є
Євген

SSам ніц не доводимо, часи не тії. Прощавай, гавчарику. Матуся плаче...

ДЄ
До Євгена

Давай. Побачимо на це що скаже НАТО:-)))))

C
cc

в ОКРАЇНИ Немає ні прошлого ні БУДУЩОГО! Запомніть-і Вспомніть! вас Аутістів окраинських РОЗВОДЯТЬ 25 років.вас розвели Вже на двох МАЙДАУНАХ! І ВИ ЩЕ НЕРОЗУМІЄТЕ ЩО ВИ ЛОХИ! кому Шо ще хочете Доказати????????

Є
Євген

"До Євгена" - Нацгвардія то є лиш приказка, Національний Корпус, навіть БЕЗ шибайголів "Свободи", ОУН і УНА/УНСО долучиться. Буде весело.

ДЄ
До Євгена

Скоро ми побачимось ти лох

Є
Євген

"до нижньої марги" як до Місяця рачки, тваринка, що біжить за прозорий кордон в разі призову до війська замість Неньку захищати. Час покаже, хто по приймах біга і насамкінець на нари скочить півником-кукурікою колорадським. ;)

Є
Євген

Шановному Панству, що тут схарапудилося, нагадаю життєву билину. На Півдні України багатонаціональному = українці, росссіянці, болгари, гагаузи, молдовани, євреї, хто зна шо...за потурання місцевої "еліти" сталися події 2 травня. І незважаючи ні на що усе завершилося смаженими на власних коктейлях Молотова колорадами. Розумні вчаться на Чужих помилках, а недоумки на Власних. That's ALL!

ДЄ
До Євген,Фаттів

Яка мижи вами двома разниця,ниякої.Єден лящить за нидосипаратистів,другий за нидонацистів.Ци ви спраді надієтеся на якусь бузу.Та нибуде їі у закарпатьови нигда.Нирозводіть словесний срач.

О
Орест

Спочатку вивчіть значення слова сепаратизм, а вже потім людям ярлики вішайте.

Ф
Фаттів

Євген 17.11.2017 17:46 непосирися нацисте .

Є
Євген

Вельмишановні Панове модератори! Чи ж Ви не при собі? На Вас потрібно кляузу до НКРЗІ подати із конкретними прикладами цензури і потуранню сепаратистам = Орбан 17.11.2017 15:22"...Українця ще до 18 сторіччя навіть і не існувало так само як і про Україну до 1917 ніхто не чув....А королівстов Угорщина ще з 10 сторіччя існує" подати? Опам'ятайтеся!!! Закарпаття є невід'ємною частиною України, а кому не до шмиги, то кримсько-ОРДЛОвський сценарій не пройде, а сепари, що лишаться - сядуть на нари. Dixi!

Г
Гость

Нехай розмовляють, як хочуть, головне, щоб ви і ваші нащадки розмовляли українською, тоді в нас є майбутнє!

Г
Гость

"Ми Україна і наша мова Українська" якого х.....я більша часть людей в києві розмовляє на російській????!!!!! і та падла мацкальська вже живе тут десятки років, але воно і недумаю говорити на українській, а ми навчили їх що самі переключаємось на російську і говоримо з ними та.......!!!

ДО
До орбан

У Іпатієвськой літописі під 1187 роком читаємо - Україна; під 1189 р. - Україна, а в Єрмолаєвському списку - Країна; під 1213 р. - Україна; під 1268 р. - Україняне; під 1280 р. – Вкраїна. Отже, перша згадка в літописі назви «Україна» пов’язане зі смертю переяславського князя Володимира Глібовича

О
Орбан

До Небайдужого...Їхня прабатьківщина може і за уралом але ваша де?Українця ще до 18 сторіччя навіть і не існувало так само як і про Україну до 1917 ніхто не чув....А королівстов Угорщина ще з 10 сторіччя існує

О
Орбан

Шантаж не пройде так само як і Україна до ЄС та НАТО непройде:)Справедливо

Н
небайдужий

Їхня Батьківщина і автономія разом ... за Уралом!!!!

Читайте також