Будівництво печей, мангалів, камінів: особливості та етапи процесу

25
0

Печі, мангали та каміни є конструкціями, які можуть бути влаштовані як в приміщенні, так і поза його межами, на відкритій території. Відповідно, особливості будівництва таких конструкцій будуть значно відрізнятися.

Є кілька базових речей, які важливі як для внутрішніх, так і для зовнішніх пічних конструкцій. Про них і варто поговорити більш детально.

Початок будівництва печей, камінів та мангалів

Перед тим, як почати будівництво, варто визначитися з такими моментами:

  • Вибір місця. Здавалося б, це доволі проста задача. Проте треба розуміти, що є загальні норми та правила влаштування місць для вогнища в будівлях, і вони визначають, наскільки безпечним вони будуть. На місце влаштування впливає близькість комунікацій, вид та стан вентиляції, тощо. Крім того, для зовнішніх та внутрішніх конструкцій можуть діяти різні правила розташування.
  • Комплектація конструкції. Що має містити ваша піч? Які розміри та додаткові функції виконує мангал? Яким буде камін? Усе це–про комплектацію та складові конструкції, які варто визначити до початку будівництва.
  • Проектування. Професійні будівельники завжди складають чіткий проектний план з супровідною документацією. Так замовник може приблизно розуміти, який об’єм робіт буде виконано, як буде виглядати споруда, тощо. Крім того, супровідна документація є джерелом правил та норм влаштування.

Також на цьому етапі визначаються з типом та кількістю необхідних матеріалів, складають детальний кошторис, узгоджують підготовчі деталі, тощо.

Основні етапи спорудження

В загальному, процес будівництва виглядає так:

  • Майстри розчищають місце під мангал, піч чи камін, а потім закладають фундамент для зовнішніх конструкцій чи основу для внутрішніх.
  • Кладка. Найчастіше будівельники використовують спеціальну вогнестійку цеглу, цемент, іноді додають арматурні елементи.
  • Створення димоходу. Важливо, щоб усі елементи монтувалися щільно та міцно.
  • Озоблювальні роботи за потреби. Майстри можуть оздобити об’єкт декоративною цеглою, кахлями, плиткою, тощо.

Також майстри обов’язково перевіряють роботу конструкції загалом, а також тяги ти димоходу.

Чи варто будувати каміни, печі та мангали самостійно?

Багато хто створює такі об’єкти самостійно, проте краще звернутися до майстрів з досвідом. По-перше, вони допоможуть обрати оптимальні матеріали в межах конкретного бюджету. По-друге, вони значно зекономлять вам сили та час.

Крім того, влаштування таких об’єктів–це відповідальна справа, яка вимагає чіткого дотримання технології процесу та правил. Вона вимагає певного досвіду, адже мінімальна помилка призводить до втрати коштів, псування матеріалу та навіть створення небезпечної ситуації.

Знайти досвідчених будівельників можна на сайті buduymo.com.ua. Там завжди є багато корисної інформації про будівельні матеріали та будівничу справу загалом, а професійні консультанти відповідають на всі питання клієнтів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також