Будьте пильними: У Празі двоє шахраїв продавали орендовані автомобілі, іноді й двічі (ВІДЕО)

11
0

Поліція Чехії оприлюднила відео затримання двох мешканців Праги, підозрюваних у шахрайстві. Чоловіки брали в оренду автомобілі в Чехії та Словаччині, а потім продавали їх під виглядом власників.

Упродовж кількох місяців розслідування цих шахрайств слідчі нарешті отримали інформацію, яка вивела їх на слід трьох підозрілих осіб. Їх затримання було лише питанням часу.

Загалом із середини 2022 року їм вдалося реалізувати у такий спосіб 6 машин. Загальна сума збитків перевищила 1 млн крон.

"У двох випадках шахраї під різними приводами, наприклад, запропонували покупцю безкоштовно поміняти шини на нові, отримували автомобіль назад від нового власника і продавали його ще раз іншій особі", - розповів представник поліції Ян Рибанський.

Підозрюваних затримали наприкінці січня. Одного зняли з автобуса на околицях міста Брно, він планував залишити територію Чехії, іншого – на автозаправці.

Одному із затриманих загрожує до п'яти років позбавлення волі, він ув'язнений до середини 2026 року за інший злочин. Другий підозрюваний перебуває під вартою, і йому загрожує до восьми років ув'язнення.

Слід зазначити, що волонтери теж часто купують автомобілі для потреб ЗСУ в країнах Європи. Тож слід бути дуже обережними і не потрапити на шахраїв.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також