Бути чи не бути централізованому водопостачанню в закарпатському селі Астей?

16
0

15 лютого 2011 року в районній раді відбулася нарада, учасники якої обговорювали питання щодо забезпечення централізованого водопостачання мешканців села Астей Берегівського району. У роботі наради взяли участь заступник голови районної ради Адальберт Браун, перший заступник та заступники голови РДА Степан Медвідь, Михайло Ляшко, Владислав Гоблик, сільський голова с. Астей, Ганна Нодь, керівник благодійного фонду «Карітас», депутат районної ради Єлізавета Філе, а також були присутні представники

Єлізавета Філе інформувала присутніх про те, що за сприяння голандських благодійників існує можливість побудови мережі водопостачання у с. Астей, але зауважила що для цього потрібно щоб і громада долучилася до цієї справи, забезпечивши фінансування виготовлення необхідної документації та буріння свердловини, тощо. Голандці зі свого боку забезпечать необхідні матеріали, обладнання та виконання робіт по побудові водогону.

Учасники наради наголосили, що питання необхідно винести на обговорення громади, щоб селяни висловили свою позицію про те, чи потрібно їм централізоване водопостачання, та чи готові вони внести свою фінансову долю у його будівництво.

Керівники району зі свого боку запевнили представників громади Астей, що у разі участі мешканців у втіленні цього проекту то відповідно, влада теж буде підтримувати та всіляко допомагати у вирішенні питань, які будуть виникати у процесі будівництва водогону.

Районне керівництво підтримало ініціативу благодійників, зазначивши що сільська громада власними силами не змогла б побудувати мережу водопостачання та водовідведення, отже було б доцільно скористатися запропонованою допомогою закордонних друзів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також