Час творити добро: яким родинам і чим варто допомогти закарпатцям перед Миколаєм (ФОТО)

9
0

Саме у період новорічно-різдвяних свят найбільше хочеться вірити в дива. Але є діти, сім’ї та родини, до яких святий Миколай може не прийти, які живуть у скрутних матеріальних обставинах, яких спіткала важка хвороба, або ж які опинились на самоті.

Якщо ви маєте бажання стати на мить чарівником і втілити чиюсь мрію в життя перед святом, то Mukachevo.net зібрав для вас інформацію від перевірених благодійних об’єднань Мукачева.

1.Благодійний фонд "Ціль щасливе дитинство"

Заснований у 2018 році для волонтерів та благодійників, які бажають допомогти дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей, а також випускникам інтернатних закладів.

Світлана Самойлюк, засновниця благодійного фонду:

«Також часто ми співпрацюємо з такими випускниками інтернатних закладів, які створюють сім’ї і є багатодітними, або самотніми малозабезпеченими матерями з Мукачева та Мукачівського району. Наприклад, допомагаємо таким сім’ям з ремонтами в соціальному гуртожитку, а незабаром запустимо благодійний магазин, де можна буде раз на місяць взяти безкоштовно необхідні речі.

Чим допомогти. Найбільше цим діткам не вистачає смаколиків та продуктів харчування. У своїх листах до Миколая вони просять ковбасу, сир, піцу, солодощі, фрукти.

Куди звертатись. Більше інформації про те, які саме продукти і речі потрібні цим сім’ям до Миколая дізнавайтесь за телефоном 0958771718 (Світлана Самойлюк, засновниця благодійного фонду).



2.Благодійна ініціатива «Золоте серце»

Заснована 8 років тому у Мукачеві. Це об’єднання волонтерів задля допомоги різним потребуючим закладам та людям. Наприклад, онковідділення обласної дитячої лікарні, інфекційне відділення, де є дітки без батьківської опіки, психоневрологічні інтернати області, багатодітні малозабезпечені сім’ї, люди у скрутних життєвих обставинах.

Світлана Дворниченко, організатор, волонтер:

«Основна наша задача не збір коштів, а взаємодопомога від людини до людини. Ми співпрацюємо з величезною кількістю волонтерів, з церковними та благодійними фондами. Наша робота зосереджена не лиш в Мукачеві, а й по всій області, а благодійники до нас долучаються з усієї країни і з-за кордону. Ми не збираємо гроші, а для тих, хто пропонує фінансову підтримку, ми надаємо картки батьків дітей, історію хвороби яких ми перевірили і яких ми знаємо».

Чим допомогти. Найбільш необхідні продукти харчування (крупи, макарони), мийні засоби. Перед святами діти чекають на солодкі подарунки, одяг (новий і б/у). Також завжди є потреба в памперсах, певних медичних засобах. Але допомогти можна не тільки матеріально, але й фізично – фасувати, переносити коробки, або виділити транспорт для їх розвезення.

Куди звертатись. Отримати детальнішу інформацію можна на сторінці у ФБ, тут в публікаціях завжди є всі актуальні потреби, а також можна написати в приватні повідомлення. (https://www.facebook.com/mukachevo.gold.heart).

3.ГО «Мукачівський Центр "Альтернатива"

Працює з 2017 року та опікується 53 інвалідами (дорослі та діти, в тому числі з багатодітних сімей). Тут допомагають інвалідам поетапно, починаючи з дитинства, набувати практичні навички, отримати якісні послуги з фізичної реабілітації, денного перебування тощо. Тут же інваліди мають змогу працювати, виробляти продукцію, співпрацювати з заводами, фабриками, видавництвами та ін.

Тетяна Домбровська, голова правління ГО:

«Завдяки підтримці благодійників ми маємо змогу допомагати інвалідам опановувати практичні навички, реалізовувати свою творчу фантазію, і цим самим відчути себе потрібними суспільству. Наш Центр «Альтернатива» існує вже три роки. За цей час, завдяки благодійній підтримці мера м. Мукачева Андрія Вікторовича Балоги, ми маємо змогу закупляти матеріали для ручної праці, а найголовніше – у нас з’явилася реальна можливість зробити поточний ремонт приміщення, де проводимо майстер-класи з виготовлення різних сувенірів, образотворчого мистецтва, бісероплетіння, листівок ручної роботи».

Чим допомогти. Необхідна постільна білизна, миючі засоби, засоби особистої гігієни, продукти харчування, шкільне приладдя, канцтовари; звичайно, що на свята усім хочеться солодощів. Але найголовніше – їм необхідна увага суспільства. Наразі у приміщенні Центру «Альтернатива» (вул. Стуса, 3) діє постійна благодійна виставка-продаж новорічно-різдвяних сувенірів, зроблених руками особливих людей. Придбавши ці роботи ви отримаєте чудовий виріб і безмежну подяку.

Куди звертатись. Детальніше про те, чим можна порадувати цих людей перед святом Миколая дізнавайтесь за номером +380505290011 (Ольга Ревуцька, заступник голови правління ГО).


Окрім цього, можете звернутись з бажанням допомогти у такі об’єднання:

Закарпатська обласна організація «Червоний Хрест». https://www.facebook.com/RedCrossTranskarpatia/

Мукачівський благодійний фонд ім. Матері Терези https://www.facebook.com/foundationMT

Благодійний фонд «Нове Життя» https://www.facebook.com/groups/newlifefund

Також нагадаємо, що у Мукачеві встановили контейнер для речей родинам у скруті. http://www.mukachevo.net/ua/news/view/2188667


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також