Чекають також із Закарпаття: На угорському кордоні в Берегшурані не вистачає волонтерів (ФОТО)

11
0

Тисячі біженців з України, які рятуються через війну, перетнули кордон з Угорщиною через КПП "Лужанка - Берегшурань"

«У нас відкриті місця, де надаємо тимчасовий притулок, вони теплі, забезпечені їжею та засобами зв’язку, в тому числі безкоштовним Wi-Fi», – розповів Іштван Герко, мер села Берегшурань.

Багато українців прибуло з тих частин країни, які найбільше постраждали від війни. Наприклад, одна жінка прибула вранці з розбомбованого Харкова. Вдома у неї залишилися рідні, друзі.

"Встановити зв’язок, - розповідає Світлана, - вдається здебільшого через СМС чи вайбер, але і це дуже важко, бо подзвонити можна лише за наявності електрики чи покриття мобільних операторів у місті".

Ще одна жінка приїхала із Запоріжжя разом з бабусею та дідусем. У родині є військовий солдат, який привіз стареньких на кордон, і одразу повернувся на фронт в Україну.

Голова Берегшураня зазначив, що пожертвування для біженців надходять постійно, але не вистачає волонтерів - оскільки вони всі втомлені.

«Надійшло так багато допомоги, що нам важко впоратися. Треба сортувати, розбирати, дивитися чого більше, чого менше, що ще потрібно. Людські ресурси – це те, чого ми потребуємо зараз найбільше. Адже волонтери практично 24 години на добу перебувають у величезному напруженні, зокрема ці жінки, в яких вдома також є діти», - каже Іштван Герко.

Голова населеного пункту додав, що для догляду за біженцями з України потрібно ще 30-40 помічників, тому запрошуються всі бажаючі, в тому числі із Закарпаття.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також