Чекала вдома до останнього: Закарпатка народила третю дитину просто у центрі селища

15
0

Чергові екстримальні пологи закарпатським медикам довелося приймати на Тячівщині.

Як розповіли в Закарпатському центрі екстреної меддопомоги, виклик від 30-річної породіллі із с. Брустури медики отримали в ніч на 12 березня. Вже за кілька хвилин «швидка» була біля помешкання породіллі. Перейми – кожної другої хвилини.

«Після огляду, з максимальною обережністю транспортуємо породіллю до медзакладу. Однак, вже на півдорозі – в самому центрі селища Дубове, - розумію, що доведеться приймати пологи в автомобілі «швидкої», — розповідає фельдшер Ірина КАЛИНЯК. Пологи проходять як по підручнику. Народжується здорова дівчинка. Роблю всі необхідні санітарні та медичні маніпуляції і рушаємо далі – до Тячівської районної лікарні».

За 12 років роботи на «швидкій» у фельдшера Ірини КАЛИНЮК це вже четверті пологи «на колесах». Медик каже, що цього разу, на щастя, все обійшлося без екстриму і ускладнень.

«На жаль, деякі породіллі чекають вдома до останнього. Наприклад, у цієї жінки перейми з’явилися ще ввечері, а «швидку» викликали тільки через 6 годин. Хоча пологи цілком природній процес, але породіллям не вартує нехтувати безпекою як дитини, так і власною, - наголошує фельдшер…» .


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також