Чехія після удару по "Охматдиту" передала Росії, що вони – "сміття людства"

499 2

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський розпорядився викликати посла Росії Александра Змєєвського після удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.

Як сказав у коментарі порталу Seznam Zpravy Ян Ліпавський, який перебуває з візитом у США, він доручив чеському МЗС висловити протест московському послу після удару по "Охматдиту"

"Убивці, які нападають на дітей у лікарнях, – це сміття людства. Йому доручили передати це до Москви", – сказав міністр.

Змєєвський після виклику до МЗС Чехії повторив, що "це була не російська ракета, це була українська ракета", а зустріч у міністерстві минула "як завжди".

Посла Росії, як нагадує видання, вже втретє з початку року викликають до чеського МЗС: у лютому – у зв'язку зі смертю Навального, а на початку травня – через кібератаки на чеські установи та об'єкти критичної інфраструктури.

За останньою інформацією, внаслідок ракетної атаки вранці 8 липня загинули понад 40 людей. Розбір завалів на території "Охматдиту" завершили; на Сирці у Києві, де обвалилися два під’їзди житлового будинку, робота триває.

Раніше у США та Євросоюзі закликали розслідувати удар по "Охматдиту", який має ознаки воєнного злочину.

Коментарі

М
Мукачівець

А Мукачеві ще "разгаварівают на уzzком язЬІке?" РуЦкоглаголющее бЬІдло.....

НШ
но шо, русофіли

от які «офіцери»- мацкалі, от яка у них «честь»…. біосміття, яке треба утилізувати

Читайте також