Чехія ускладнила для українців отримання довгострокових віз

6
2

Довгострокову чеську візу громадяни України зможуть отримати лише за наявності страховки від зареєстрованих у Чехії компаній, повідомляє "Deutsche Welle".

Нововведення зі страховими полісами обумовлено змінами до закону про страхування іноземців, які перебувають на території Чехії.

У результаті, якщо українець просить візу на термін понад 90 днів перебування, то він змушений застрахуватися в компанії, яка має право працювати в Чехії. Перелік компаній представлено на сайті посольства Чеської Республіки в Україні.

"У переліку немає жодної української компанії, бо вони не є резидентами Чехії", - розповіла в інтерв'ю Deutsche Welle президент Ліги страхових компаній України Наталя Гудима. За її словами, купити страховий поліс цих компаній, не перетинаючи кордон, неможливо, оскільки їх представництв в Україні немає, тому це створює додаткову проблему для здобувача візи.

"Ми звернулися в МЗС і в Мінекономіки України, бо бачимо пряме порушення прав члена Світової організації торгівлі, обмежується право України на надання послуг", - зазначила Гудима.

"Дані законодавчі зміни можна пояснити бажанням уряду Чехії підтримати чеських страховиків, які платять податки в казну", - припустила Гудима. Водночас, за її словами, медичну довідку про те, що ви не хворієте на СНІД, у консульствах вже не вимагають.

Як повідомлялося, 27 травня 2009 року стало відомо, що Чехія з 1 червня при оформленні довготермінових віз (терміном понад 90 днів) для громадян України буде вимагати надання медичної довідки про відсутність захворювань на СНІД, туберкульоз та сифіліс.

У відповідь на це Україна ввела для громадян Чехії, які бажають отримати довгострокову українську візу, необхідність надання довідок про відсутність інфекційних захворювань з 1 липня 2009 року.

Коментарі

3
33

Уважаемый, а что так подсчитать, сколько валюты привозят иностранцы в Вашу фантастическую страну? Или она Вам не нужна? Тогда в Ваши джунгли вообще никто ездть не будет)) Идите по пути Северной Кореи...)

З
Закарпатець

Для чехів,інших іноземців потрібно ввести візовий в*їзд в Україну. Щоб вони так само йшли у наші консульські установи, постояли в черзі, заплатили кошти,принесли купу довідок і тільки після цього отримали візу.Хай би наші можновладці вже навчилися, що міжнародне право передбачає паритетні (рівноправні) відносини між державами. Та чомусь вони (можновладці) заоохочують своєю бездіяльністю та байдужістю ставитися до наших громадян як до бидла (худоби по-польськи)

Читайте також