Чехія вирішила скласти конкуренцію Голандії і легалізувала наркотики

52
0

У Чехії з 1 січня набуває чинності закон дозволяє громадянам країни мати при собі до 15 грамів марихуани, до чотирьох таблеток екстазі, двох грамів амфетаміну, півтора грама героїну, один грам кокаїну.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, також новий закон дозволяє чехам вирощувати в домашніх умовах до п'яти кущів конопель та 40 галюциногенних грибів. Кримінальне покарання за зберігання вищенаведеного кількості наркотичних засобів скасовано.

У зв'язку з набранням чинності нового закону, ціни на наркотики в Чехії знизилися на 30-40%. Однак, як відзначають експерти, в країні виникла суперечлива ситуація: з одного боку, купувати, мати при собі і вживати наркотичні речовини можна, з іншого – офіційних місць їх продажу немає, і торгівля залишається нелегальною.

Згідно із статистикою, 28% чехів молодше 24 років хоча б раз на рік курять траву, що є найвищим показником в Євросоюзі. При цьому вживають важкі наркотики в середньому нижче, ніж в цілому по ЄС.

За даними Європейського моніторингового центру з наркотиків і наркоманії (EMCDDA), в Старому Світі саме чеська молодь – лідер по курінню марихуани. Деякі уряди ЄС вже висловили стурбованість чеським експериментом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі американського штату Каліфорнія на референдумі проголосували проти законопроекту про легалізацію споживання, вирощування та продажу марихуани.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також