Чехи взялись переманювати українських медиків: в країні дефіцит лікарів

6
19

До законодавства Чехії готують зміни, за якими медичні працівники з України зможуть отримувати дозвіл на роботу за спрощеною системою.

Нині у чеських лікарнях гостро не вистачає персоналу, мова йде про близько тисячу лікарів та декілька тисяч медичних сестер. Відтак, влада країни готує законопроект, який дозволить іноземцям, в тому числі і українцям, отримати дозвіл на працю за спрощеною системою, повідомляє Празький телеграф.

Так, тільки у лікарні Карлових Варів вже працює 50 іноземців, з них – 20 українців.

Нагадаємо, що Закарпаття стрімко втрачає кваліфікованих медиків: у 2015-ому з Берегівської лікарні за рік виїхали працювати за кордон 86 працівників.  А тільки за червень 2016-ого року з Берегівської райлікарні звільнились майже 70 медпрацівників.

Коментарі

С
Саша

дохтор має 2500 грн чистими оператор нової пошти 4000- 5000 грн (вакансії)+13 зп.

ДЧ
До читач 21.27

Повнiстю з Вами згодна!

С
Співчуваючий

Скоро в цій державі лишаться пенсіонери інваліди і олігархи а молоді і здорові виїдуть за кордон впошуках кращої долі.....

P
ProrocK

Довести людей до відчаю, а потій назвати їх невдячними зрадниками ... так по українськи...

Б
больному

А нас залишаться лікувати такі як Балажкина дівка, її місце давно у турмі, а вона тичеся людей лічити

ПП
Петя Пятак

Ну всё, теперь и бедные чехи хлебнут нашей "медицины".

Б
больной

еще пусть немного поруководит перечинская рехформаторка мандзич і тогда можна закрить ЦРЛ, а народ пусть умирает.Геноцид от местних князей.

Ф
Фокус

Гейропа спочатку вдарила по чехам, мадярам, словакам, румунам, полякам. А потім - по українцям.

Я
я

дякуйте БОГОВІ що ще працюють лікарі-пенсіонери! адже в них освіта ще радянська, а досвід в медицині не мае віку ,невже ви цього не розуміете?

П
Пішта

У Мукачеві хороших лікарів можна на пальцях порахувати. А не таких шо завдають ко му няньо і чи має гроші. А пак начинають лічити.

З
земляк

шановні потенційні паціенти, тільки тоді, коли втратите, то зрозуміете!!! а зараз ви плюете в криницю, з якоі ще не раз прийдеться пити!!!

Х
Хаус

У нас врачі не зашо не відповідають. Не накручуйтеся!!

Х
хаусу

ризик роботи і відповідальність незрівнянна.

ДХ
Док. Хаус

А другі люди які мають інші професії навірно не училися у інститутах. І їм на їхніх роботах платять скільки як і лікарям і взятки їм не носять. І вони не жаліють а ви якісь особенні.

П
Петро

Підтримую читача ! Однак без змін у медицині не обійтися; нормальних для лікарів та людей! Без посередників - липових !

Ч
читач

задаюсь запитанням, чому такий негатив у суспільстві до медиків.Думаю від заздрощів. всі хотять мати авторитет , повагу і більш менш пристойні умови життя , але мало хто згоден витратити 10 років мінімум свого життя на навчання і мати дуже не легку роботу при мізерній платні. людині властиво не цінувати те ,що отримує задарма. лікарні заповнені пацієнтами які зневажливо ставляться до свого здоровя, а деколи відверто гроблять його. при цьому лікар щось їм винен. багато з тих хто виїздить шукають не тільки заробіток , але і нормального відношення.

T
TONDA

Neni to zatim pravda...segra mi zeny je anesteziolozka a uz 1,5 roku nemuze udelat statni zkousky...pritom normalne pracuje jako anesteziolozka...

О
Олодар

Скоро будуть нас лічити одні пенсіонери та знахарі.

В
Витушко

Извините, но суждение ничем не подкреплено(

Читайте також