Чемпіонат України та міжнародні змагання зі спортивного танцю

3
0

відбудуться на початку травня в Ужгороді

В Ужгородському прес-клубі презентували програму міжнародних змагань зі спортивного танцю «Uzhgorod Open» і чемпіонатів України у категорії «Дорослі» (з програми 10 танців), категорії «Молодь» (латиноамериканська програма), серед команд формейшн (латиноамериканська і європейська програми), категорії «Ювенали 1» (латиноамериканська програма і програма 8 танців), що відбудуться в обласному центрі Закарпатті 2-3 травня. 

 Це ювілейні, 10-ті міжнародні змагання в Ужгороді, — розповіла Президент Асоціації спортивного танцю Закарпатської області Олександра Мишко. Для участі в «Uzhgorod Open» вже зареєструвалися близько 300 пар, тобто 600 спортсменів. Передбачається, що кількість країн-учасниць сягне 15. Разом з тренерами українські та закордонні делегації складуть 2500-3000 осіб та займуть практично усі готелі Ужгорода.

 Голова оргкомітету змагань, депутат Закарпатської обласної ради Іван Качур зауважив: «Досвід попередніх років дозволить нам провести змагання на найвищому рівні. Змагання «Uzhgorod Open» стали візитною карткою Ужгорода і Закарпаття».

 Цього року подарунком глядачам змагань стануть показові виступи чемпіонів світу та чемпіонів Європи з латиноамериканської програми Мауріціо Весково та Мелінда Торокдьорді (Угорщина). 

 На змаганнях працюватимуть 13 суддів-іноземців з 13 різних країн світу. Танцюристи змагатимуться у 25 категоріях, в кожній з яких працюватимуть щонайменше 11 суддів. 70 % суддів — фахівці з інших країн.

 Як і раніше, спеціальне покриття для підлоги – танцювальний  паркет – привезуть з Донецька, професійне освітлення забезпечить мукачівська компанія. З Москви привезуть комп’ютерну систему для обслуговування змагань.

 Організатори змагань і чемпіонату — Міністерство у справах молоді та спорту України, Міжнародна федерація танцювального спорту, Всеукраїнська федерація танцювального спорту, клуб «Грація» (м. Ужгород).

 Ярослав Свида, заступник начальника управління молоді і спорту Закарпатської облдержадміністрації сказав, що змагання «Uzhgorod Open» претендують на визнання наймасовішим і найбільш видовищним заходом року.

 Закарпатські танцюристи демонструють одній з найкращих результатів на світових змаганнях, натомість досі невирішеною залишається матеріальна база, бракує приміщень для занять. Найвідоміша ужгородська пара Володимир Лятов – Вероніка Мишко цього сезону достойно представила Україну, увійшовши до фіналу Кубку Європи, де спортсмени зайняли п’яте місце.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також