Через 20-кілометровий льодовий затор в Угорщині паводкова хвиля в Тисі піднялася на 9,5 метрів

10
3

Як повідомляють у Закарпатській ОДА, станом на 10.00 до рівня руйнівного паводка 2001 року не вистачає 47 сантиметрів.

Причина збільшення рівня води в тому, що на території сусідньої Угорщини, починаючи від м.Загонь аж до м.Токай, на Тисі утворився льодовий затор довжиною понад 20 кілометрів.

Після Токая Тиса все ще вкрита суцільною кригою. Затор підпирає воду й суттєво зменшує пропускну спроможність річки, тому рівень води в Тисі біля Чопа продовжує збільшуватися. Зараз висота хвилі – одна з найбільших за останні 15 років.

Загрози підтоплення Закарпаття поки немає, дамби в Чопі надійні й сягають 12 метрів висоти. Однак в Угорщині у випадку нових опадів і формування ще однієї паводкової хвилі можливий вихід води з русла й підтоплення населених пунктів.

Зараз угорські водники намагаються звільнити русло Тиси з допомогою криголамів. У р.Латориця біля Чопа поводкова хвиля вже почала повільно йти на спад. Закарпатські водники продовжують відкачувати насосними станціями воду із сільськогосподарських угідь в Ужгородському, Берегівському та Виноградівському районах.

Нагадаємо, через люті морози угорці запустили на Тисі справжній криголам.

Коментарі

Ф
факт

Від Загоні до Токай по прямій 65 км.Провірьте інфу.

ДБ
до болвана "непонімаву бо баран"

йди до путлера він дасть тоже 2 на 1 мейтер

Н
Непонiмаву

Так, цi iшаки воювали за iдею чи за землю Або грошi ! Якщо воювали за винагороду -то виходить, що цi iшаки не " патрiоти необразованi , а так собi -звичайнi найманцi !?!? Чекаю на пояснення , аргументованi ...бажано !

Читайте також