Через 40 років люди вбиватимуть за харчі

10
3

До 2050 року Земля зміниться до невпізнання

Населення Землі до 2050 року може перевищити 9 млрд, що приведе до самих неприємних наслідків. Світ зміниться до невпізнванності, а люди змушені будуть битися за їжу. Такий прогноз озвучили 21 лютого на конференції Американської асоціації сприяння розвитку науки (Association for the Advancement of Science, AAAS).

Перенаселення майже в чотири рази і остаточне зубожіння, на думку фахівців, загрожує бідним країнам Африки та Південної Азії. Багаті держави, навпаки, збільшать свої доходи. Але в цьому теж немає нічого хорошого.Підвищення зарплат неминуче призведе до зростання апетитів. Особливо затребуваним буде м'ясо. 

Обидві ці причини стануть наслідком того, що людству в найближчі 40 років буде потрібно стільки їжі, скільки було зроблено за попередні 8 тис. років, розповіли вчені. 

При цьому в доповіді AAАS йдеться про те, що природні ресурси взаємопов'язані. Наприклад, для того, щоб виробити 500 грамів м'яса, потрібно приблизно 3,5 кілограма зерна. Така система споживання є марнотратною, пояснюють фахівці та пропонують негайно розпочати фінансування програм, спрямованих на планування сім'ї. 

Нагадаємо, в іншій доповіді, підготовленій влітку минулого року WWF, Лондонським зоологічним суспільством і Global Footprint Network, зазначалося, що останнім часом люди почали витрачати в два рази більше ресурсів, ніж за останні 50 років. Таким чином, потенціал планети може бути вичерпаний до 2030 року. 

Якщо люди в найближчі роки не змінять спосіб життя, їм буде потрібна додаткова планета, щоб вижити, попередили фахівці.

Коментарі

C
crisscross

Совершенно серьезно. Земля может прокормить без проблемов до 12-15 млрд чел. Если не вешать лапшу о глобальном потеплении, не сажать рапс, как всюду в Европе, не занимать место фотовольтаиками, а растить нечто более полезное- все будет. Но футурологам тоже хочется кушать))И чем чернее сценарий, тем лучше.

З
закарпатка

crisscross, а ты серьезно думаешь, что население земли может расти до бесконечности? и все это население земля в состоянии прокормить?

C
crisscross

Всю жизнь слышу подобные угрозы и черные сценарии. А кстати, давно не было статеек о глобальном потеплении)) Слова замерзли у специалистов во рту? Интересно, что будет прочитано в книге судеб на следующей неделе?)

Читайте також