Через бездіяльність місцевої влади, діти 3 закарпатських сіл можуть залишитися без садочків

7
0

Три сільські ради не оформили правовстановлюючі документи на землю, на якій розмішені дитячі садочки.

Однак, Закарпатський окружний адміністративний суд зобов'язав посадових осіб сільрад Негрова, Кушниці та Колочави оформити правовстановлюючі документи на земельні ділянки, на яких розміщені вказані дошкільні навчальні заклади.

Як зазначають в прокуратурі Закарпаття, відповідні позовні заяви в інтересах держави до Негрівської та Кушницької сільських рад Іршавського району, а також Колочавської сільської ради, що на Міжгірщині про визнання незаконною бездіяльності та зобов’язання оформлення землі, подав заступник керівника Хустської місцевої прокуратури.

Прокуратурою встановлено, що власником будівель у всіх 3 випадках є територіальні громади цих сіл, а сільради не вжили необхідних дій для оформлення права постійного користування земельними ділянками на яких знаходяться ДНЗ, створюючи, таким чином, ризики для нормального функціонування закладів в цілому.

Відтак суд, врахувавши доводи прокурора, зобов'язав посадових осіб сільради оформити правовстановлюючі документи на земельні ділянки, на яких розміщені вказані дошкільні навчальні заклади.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також