Через борги ужгородського водоканалу на Закарпатті почнуть вимикати світло?

13
0

Про загрозу віялових відключень повідомив перший заступник генерального директора-директора з енергозбуту ПАТ «Закарпаттяобленерго» Артем Мартинюк.

За його словами, на сьогодні єдиним і найбільшим боржником за "світло" є ужгородський Водоканал. Тільки за жовтень він не доплатив 500 тис грн, а з початку року заборгованість збільшилась на2,7 млн грн.

— Можливі три варіанти розвитку ситуації: перший – Водоканал сплачує заборгованість; другий - знижує споживання до рівня оплати. Найгірший варіант третій – керівництво Водоканалу нічого не робить, і в такому разі доведеться відключати об’єкти підприємства від електропостачання. Це означає насамперед те, що ужгородці лишаться без води. Сподіваємося, до цього не дійде.

Також, як повідомив пан Артем, в разі непогашення боргів Водоканалом можливі віялові відключення по всій Закарпатській області.

— Для виробництва електричної енергії Україна закуповує паливо для атомних електростанції, газ, а також вугілля за кордоном, причому купує їх на основі передоплати і за валюту. Якщо громадяни і підприємства не будуть розраховуватися, державі не буде за що купувати енергоносії. Тобто, будемо вчасно оплачувати спожиту електроенергію – матимемо її взимку, якщо ні – не виключено, що можуть бути перебої. Пригадайте, в 2014-2015- му опалювальному періоді по всій Україні були запроваджені віялові відключення, і тільки Закарпаття лишалося єдиним «освітленим острівком» на мапі держави. Причина одна – споживачі вчасно і в повному обсязі тоді розраховувалися за спожиту електроенергію, — розповів Артем Мартинюк.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також