Через Чопську митницю везли `обладнання для благодійної їдальні`

5
0

на 4 млн. 230 тис. грн.

У період з жовтня 2006 року по лютий 2007 року в зоні діяльності Чопської митниці на митну територію України було ввезено товар — гуманітарна допомога “обладнання для благодійної їдальні”. Донор, тобто дарча особа (одна з датських кампаній), закупив обладнання у сонячній Італії, котра вже давно має славу виробника як скрипок, так і кухонного обладнання.



Отримати „гуманітарку” мали три благодійні фонди, що були “прописані” під одним дахом на вулиці Академіка Заболотного. Загальна вартість обладнання становила понад 875 тис. дол. США (4 млн. 230 тис. грн. за курсом НБУ).



Працівники Київської регіональної митниці з метою перевірки документів направили запити до відповідних митних органів Італії. Підозри українських митників виявилися небезпідставними: за відповіддю італійських колег, підприємство, яке начебто виробило та відправило до Києва кухонне обладнання, ніколи не перебувало у торгівельних відносинах з датськими “благодійниками”. Таким чином було встановлено, що документи, котрі подавалися до митного контролю та митного оформлення, сфальсифіковані, а датська кампанія є перевізником, а не експортером, продавцем чи донором.



За результатами перевірок співробітники Київської регіональної митниці загалом встановили 15 фактів ввезення на митну територію України товарів з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу документів, що містили неправдиві відомості щодо відправника, мети ввезення та використання отриманих товарів. Тобто контрабанди до України товарів, вчиненої у великих розмірах.



За викритими фактами Київською регіональною митницею порушено три кримінальні справи, триває слідство.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також