Через кілька років українці забудуть про "23 февраля", "8 марта" та "9 мая"

10
14

Наразі в Україні проходить не лише активна декомунізація, разом з цим змінюється світогляд та розуміння потреби позбутись совкового багажу. З часом для багатьох українців стане зрозуміло, що відзначення таких дат як "23 лютого" чи "8 березня" було важливим для тоталітарного режиму.

"Ще якихось років 10 тому в Україні була маса людей, які святкували "23 февраля" - "это наш праздник, мы служили в советской армии" і подібна маячня. Пройшло не так багато часу і зараз хіба вже маргіналу чи відбитому ватнику прийде в голову згадувати про цей день", - написав політичний експерт Юрій Дзямулич у себе у Телеграм-каналі.

За його словами всього через кілька років українці не згадуватимуть про ці "свята".

"Так само пройде 5-10 років і ми забудемо про такі дні як "8 Марта" (не плутати з Міжнародним днем боротьби за права жінок) і "9 мая", які так само просякнуті совковою пропагандою", - каже експерт.

"Воно лише здається, що все це проходить занадто повільно, не так оперативно як би хотілося. Та наші діти і онуки вже житимуть у цілком іншому інформаційному середовищі і не знатимуть що таке радянська спадщина", - додає Дзямулич.

Нагадаємо, у Батівській, Вилоцькій та Великоберезькій громадах досі стоять кілька згадок радянщини.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ИГ
истино глаголиш

знатний товар ти подвезли, што тя так плющить. А ти тіпо якусь мову вивчило? Тому докіть не будеш хоч якусь знати толком, то не указуй другим, рас. Другоє, побзирай на карту, де жиєш і удкіть сюда тя принесла нелегка. Тому поважай бисіду автохтонів.

ПИ
правда истинна

а щи порошок зробив ня безграмотним гуканом і типирька я ани єнної мови не знаву кроме сякої дикої мішанки боло боло штрімфля штрімфля. а щи ун заставив ня тирити ліс ги бішаний бобер, метати міхи в латорицю ай цігаретлики гнати на модяри а пак заставив ня поставити сателітарку і позерати кісільова і сольовйова ош я став не тилько гуканом а щий ватним дебілоідом. довго бдете ня учити уму розуму ай нич у вас не вийде бо я зауральноє дурло.

ПИ
правда истинна

се точно. Нам порошок зробив бов рай з розтаможков ( щи вопрос де ті гроші), зняв обов‘язкову декларацію доходів чиновників, медведчукови давав усякі заданія літати до х-ла, зожопцям надавав уйма каналів баламутити людям голови. Тому треба буде щи то ушитко рогрібати. А 23-є фебруаря нигдам не празновав, ни мій няньо, ни дідо. Бо то чужоє. 8 марта… Тать то не проблема. Чічки купив тай галочка покладена. А 9 мач чи 8-є, то чириз разницю мижи середньоєвропейським часом в мацкальським. По подписували у ночи, коли щи у Європі боло 8-є. Тому то ушитко лупина.

П
Правда

Даже ті жони, у яких загинули чоловіки на фронті, будуть святкувати 23лютого(ніхто навіть не знає, що це - день розгрому червоної армії) і восьму Марту, і першу і дев"яту Маю. Бо причинно-наслідкові зв"язки у нашого насєлєнія відсутні. митак прівиклі - ета наша зона камфорта... А після війни, знову будемо грати на роялі без рук і на виборах голосувати за брехливих популістів. Лиш тепер це будуть не проросійські популісти, а антизахідні.

ЧЗ
что за празднік без 100 грам

Таких юлій би точно в Закарпатті не боло киби не 9 мая.

2
225

В Закарпатті ще багато гнид , що будуть"праздновать' і 23 февраля і8 марта і9 мая.

Ш
шовгор

Юлія...23 февраля...9 мая ... Жоно,ти сама родом із Закарпаття?

Ю
Юлія

Ніколи вам не стерти 23 февраля...( Бо це наші прожиті і віддані роки, )8БЕРЕЗНЯ..(любов до Наших жінок..) . Якби не 9Мая..ми б зараз тут не писали....... Цінуймо один одного, З Повагою до України, і Вас Ветеранів

М
мамонту

А што мамку і нянька лиш раз у рік треба поздоровляти?

О
Олексій

Як було так і буде, і то буде передаватися іншим хто захоче і ви з тим нічого не зробите тому навіщо писати "забудемо"

НМ
на мою думку

Це ніби чорний гумор; всі хто жив при совєтах повмирають..

Д
Диномамонт

Як поздравляв свою маму з 8 березня так і буду поздравляти, як поздравляв батька з 23 лютого так і буду поздравляти.

Т
Тройник

Не забудуть.

Г
Глаголов

Хіба що браття ільницькі будуть скучати за цими празниками з ватою закарпатською типа ваньки.)))

Читайте також