Через морози запрацювали всі закарпатські служби

7
0

У п’ятницю, 27 січня, під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва відбулась селекторна нарада з керівниками регіонів.

Вирішували, як запобігти надзвичайним ситуаціям та убезпечити населення під час сильних морозів, які вже почались у багатьох областях. Закарпатську область представили її очільник Олександр Ледида, його перший заступник Іван Бушко, ужгородський міський голова Віктор Погорелов, головний рятувальник краю Антон Зелінський та начальник УМВС України в Закарпатській області Віктор Русин.

 

Уже найближчими днями у більшості регіонів України вночі похолоднішає до -25 градусів, на Сході та в Центрі впродовж десяти днів очікують рекордних цьогоріч  - 33. Через різке похолодання та снігові замети без електропостачання вже залишились 27 населених пунктів на Херсонщині та 2 - на Одещині. Через аварію на теплотрасі на кілька днів без тепла залишилися понад тридцять житлових будинків у Києві.

Відтак, Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв наголосив на важливості злагодженої роботи органів виконавчої влади, рятувальників, медиків. Від сьогодні і до 7 лютого всі регіональні та місцеві служби працюватимуть у посиленому режимі – за графіком цілодобових чергувань. Роботу координуватиме спецштаб при Кабміні, де також працюватиме відкрита телефонна лінія.

Роботу мають посилити медики та освітяни. Перші – роз’яснюватимуть населенню як вберегтися від переохолодження, другі – слідкуватимуть за температурним режимом у школах та садочках. Якщо температура надворі таки перевищить позначку у -20 градусів за Цельсієм, школярів та дошкільнят відправлять на канікули.

Очільник Закарпаття Олександр Ледида повідомив: до морозів область готова. Хоча сьогодні мінімальна температура вдень сягає -3 градусів, в містах організовані намети з обігріву та розгорнуті спеціальні штаби.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також