Через напади ведмедів на півночі Словаччини оголосили надзвичайний стан

114
0

У кількох районах на півночі Словаччини оголошено надзвичайний стан через появу синантропних ведмедів.

Як повідомляє ISIFA, надзвичайний стан запровадили у містах Ліптовський Мікулаш, Ружомберок, Попрад, Кежмарок, Жиліна, Мартін і Турчянське Тепліце. Також очікується оголошення надзвичайного стану в кількох районах Банскобистрицького краю та в деяких районах Тренчинського краю.

За словами міністра внутрішніх справ Матуша Шутая Ештока, метою оголошення надзвичайної ситуації є захист людей, які живуть у містах. «Це дозволить нам, як поліцейським, так і командам швидкої допомоги, краще реагувати на збільшення кількості ведмедів. Команди швидкої допомоги будуть посилені, тому ми хочемо чітко гарантувати людям, що держава поруч із ними», — заявив після засідання уряду в середу глава МВС.

За даними Мінприроди, збільшення кількості конфліктних ситуацій між ведмедями та людьми є наслідком появи поблизу населених пунктів великої кількості ведмедів. Згідно з постановою уряду, міністр навколишнього середовища Томаш Тараб має забезпечити посилення патрульної діяльності групи втручання бурих ведмедів у цих районах.

«У період надзвичайної ситуації будуть вжиті заходи щодо запобігання ризикам загрози мешканцям з боку бурих ведмедів, пом’якшення наслідків надзвичайної ситуації та мінімізації збитків», – повідомили в Мінприроди.

Нагадаємо в неділю, 17 березня, у центрі словацького міста Ліптовський Мікулаш ведмідь напав на п'ятьох людей. Для пошуку ведмедя залучили найкращий в Європі дрон. Наразі місто та його околиці продовжують охороняти озброєні патрулі та оперативна група.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також