Через нестачу грошей на Рахівщині відмінили фестиваль "Берлибаський бануш”

16
2

За попередніми даними для його організації бракує коштів на елементарне – закупівлю інгредієнтів для приготування смачної страви.

Не стали підтримувати фестиваль і спонсори, які підсобляли попередніми роками: або ж питання – не на часі, а тому і не до веселощів, або ж зосереджують фінанси для вирішення більш актуальних питань, пише rakhiv.in.

«Берлибаський банош» — фольклорний фестиваль, який щорічно проводився в с. Костилівка у травні. Основна тема фесту - дегустація баноша як традиційної страви гуцулів. «Берлибаський банош» відкриває сезон гастрономічних фестивалів Закарпаття у Рахівському районі.

На минулорічному фестивалі 26 травня організатори запалювали вівчарську ватру, влаштували концерт, виставку виробів народних умільців та ремісників. Окрім згаданого баноша, туристи смакували і яфинівкою, бринзою, голубцями в сметані, токаном зі шкварками та бринзою, фанками, картоплею з бринзою, пирогами зі шкварками, гуркою, кулешею та іншими страви, що їх традиційно готують на Рахівщині.

Коментарі

Л
Лесьо

Петьовка не даст бабло на бануш бо потративси на організацію неодноразового перекриття дороги в Рахові, закупівлю камуфляжів "тітушкам" та на решту "добрих справ" які останнім часом творяться в Рахові за його сприяння...

Ж
Жека

А спонсорам слабо допомогти? Депутат Пітьовка не допоможе?

Читайте також