Через неуважність керівника угорської фірми на КПП "Тиса" вилучили 5,6 тонн м’яса (ФОТО)

5
3

На пункт пропуску заїхав водій вантажівки який у рефрижераторі віз товар «М’ясо куряче механічної обвалки (фарш), дрібного помолу, заморожене без дрібної кулінарної обробки».

Всього згідно документів було 23 палети, вагою 21,5 тонн, вартістю понад 9,6 тис євро, про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

Відправником зазначеного товару в документах фігурувало угорське підприємство, а отримувачем – київське.

При перевірці інспектори помітили там заморожені «блоки» м’яса курки з жиром та шкірою. Це стало підставою для проведення ретельної перевірки всього імпортного товару.

"З’ясувалося, що під час перевірки запасів на складах виявлено пересортування партії товару. У відправлену продукцію потрапили блоки зазначених заморожених обрізків курячого м’яса. За результатами проведеного аудиту, обсяг виявленої іншої м’ясної продукції складав понад 5,6 тонн (378 блоків). Відповідальною особою за відправку товару є директор угорського підприємства, який направив митниці документи з неправдивими даними щодо асортименту та вартості зазначеної м’ясної продукції", - йдеться у повідомленні митниці.

Тож, відносно угорського керівника складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Не задекларований товар, який переміщували з приховуванням від митного контролю, тимчасово вилучено. Його остаточну оцінку визначить спеціаліст-експерт. Справу скерують до суду.

Нагадаємо, що санкції даної статті МКУ передбачають накладення штрафних санкцій у вигляді стягнення 100% вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

СС
Степан Сокира

Всіх мадярських підприємців будуть сношати, поки орбан не поміняє свої погляди до України. Все по поняттях.

Т
Троцкій

Оце контрабас! Куряче мясо не в ту графу записали.

КН
кури не винні

Тобто запхав дорожчий продукт ніби дешевший? Ну, то тоді шахрайство. Чи відвантажив більше, ніж записав? Товар вилучено = зіпсується

Читайте також