Через падіння ціни на молоко угорські фермери почали експорт в Румунію

11
0

Одна з найбільших молочних ферм Угорщини, яка працює на околицях міста Добош, падіння ціни на молоко на внутрішньому ринку вирішила проблему шляхом експорту продукції до Румунії.

За словами керівника компанія Dabas Lakto Kft Ігнацій Коваго нині при майже на 50% падінні вартості молока всю вироблену продукцію ферму експортує. В Румунію молоко збувають за оптовою ціною – 27 євроцентів за кілограм. В Угорщині закупівельна ціна становить не більше 20 євроцентів. Це дозволяє й надалі працевлаштовувати тут від 60 до 70 працівників. До речі, працюють техніками тут і вихідці із Закарпаття.

Керівника ферми розповідає, що її модернізовано коштом грантового проекту ЄС чотири роки тому. І ферма, яка на сьогоднішній день налічує 800 корів стала зразковою на теренах Угорщини. Тут облаштовано доїльний зал, будівлі ферми. Середній надій на добу становить не менше 50 літрів з корови. Втім є і рекорди – трохи більше 100 літрів. Ставка робиться як на генетику, так і на якість кормів. Тут вирощують виключно гольштинську породу. Збільшувати поголов’я не планують – наразі його достатньо для стабільної роботи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також