Через спеку рівень енергоспоживання в Україні вже зріс, електрику імпортують з 5 країн

672 2

Серед них Румунія, Словаччина, Польща, Угорщина та Молдова, незважаючи на це ввечері все одно прогнозуються відключення світла.

Енергосистема України все ще відновлюється після восьми масованих атак росіян — зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти, зазначають в Укренерго.

"Станом на 9:30 годину 19 серпня рівень споживання був на 2,5% вищий, ніж у попередній робочий день — п’ятницю, 16 серпня. Це зумовлено поширенням спеки на більшість областей України. А напередодні, 18 серпня, максимум споживання був зафіксований увечері — на 3,3% вищим, ніж попередньої неділі, 11 серпня", - йдеться у повідомленні.

Через зростання обсягу дефіциту потужності в енергосистемі із 17:00 до 21:00 години будуть відключення світла для всіх категорій споживачів (крім критичної інфраструктури та підприємств, що оплачують понад 80% імпорту електроенергії для власних потреб). У ці години буде застосовуватись одна черга відключень.

В «Укренерго» закликали до ощадливого споживання електроенергії протягом усієї доби, а особливо в години максимального споживання вранці та ввечері. Зокрема, споживачів закликають не вмикати у цей період кілька потужних електроприладів одночасно.

Коментарі

*
***

Хто і кому "передає" електрику, можна простежити тут: https://app.electricitymaps.com/map А на даний момент (13:38) Словаччина та Угорщина дають Україні більше 1000 МВт. А Україна дає до Румунії 482 МВт.

АМ
А М

Економте на вуличному освітлені

Читайте також