Через стихію на Івано-Франківщині загинула людина

6
0

На Прикарпатті бушує сильний паводок. Підтоплено понад 80 сіл й 450 будинків. Вода залила більш як тисячу дворів, присадибних ділянок і сільськогосподарських угідь. Почалася евакуація.

Стихія вже забрала одне людське життя - у Долинському районі 55-річна селянка пасла худобу. Її тіло знайшли біля струмка.

У районах, найбільш потерпілих, місцеві кажуть - води цього разу було більше, ніж під час повені 2008 року. Чиновники припускають, що й збитки досягнуть позаторішніх. В одному з районів це може становити понад 50 мільйонів гривень. Велике занепокоєння викликає Дністер - вранці у четвер рівень води збільшувався на тридцять сантиметрів щогодини.

У Снятинському районі вже евакуювали півсотні людей, у Тлумацькому - 70. У Долинському районі до трьох сіл уже перекрита дорога, адже фахівці передбачають зсуви. На Косівщині вони вже почалися. Там пошкоджені 6 автомобільних мостів. Відрізані від сполучення кілька сіл. Навіть по області вода пошкодила дамби.

Нагадаємо, плавав в четвер і Івано-Франківськ. У водопроводі знизили тиск і майже цілий день місто було без води. Деякими вулицям могли їздити тільки вантажівки. У районі аеропорту жителі перекрили дорогу.

Фахівці говорять, що істотно може піднятися вода в річці Прут. Рятувальники там працюють у посиленому режимі, тому що синоптики обіцяють нові зливи.

Водночас на Львівщині підтоплені три десятки будинків в 4-х районах. У воді десятки підвалів і сотні засіяних полів.

У Сколівському районі під час відпочинку на острові - залишилися відрізаними від берега 15 туристів. Рятувальники влаштували їм переправу на мотузках. Зараз вода починає поступово сходити, до того ж, її відкачують спеціальними машинами. За два дні на Львівщині випало понад 60% місячної норми опадів. Фахівці припускають, що вода в ріках підніметься до 3-4-х метрів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також