Через трагедію в Національному театрі в Будапешті режисер Аттіла Віднянський подав у відставку (ФОТО)

8
4

Минулої п'ятниці в угорському Національному театрі в Будапешті під час вистави "Ромео і Джульєтта" сталася трагедія - серйозно постраждали два актори. Нині стан двох акторів медики оцінюють як вкрай важкий, але стабільний.

Генеральний директор театру та режисер Аттіла Віднянський написав, що друга дія вистави була перервана через нещасний випадок за участю Юлії Сас і Лайоша Отто Горвата. У понеділок, 13 листопада стало відомо, що очільник театру подав у відставку. Одна з актрис звинувачує режисера у халатності.

Як повідомляє видання Blikk, виставу «Ромео і Джульєтта» в Національному театрі було перервано в п’ятницю ввечері, оскільки за лаштунками стався нещасний випадок, і двоє акторів Юлія Сас і Отто Лайош Горват отримали серйозні травми. Актори впали з верхнього поверху декорацій, побудованого із металевих конструкцій. Вони отримали такі важкі травми та переломи.

За однією з версій трагедії актор готувався до сцени на балконі, і впав з висоти чотирьох метрів разом з актрисою, яка грала Джульєтту, і яку тримав на руках.

Іншу версію оприлюднила актриса театру Кріста Бодіш у соцемережі.

«Це жахливо! Я молюся за них! ... поранені лежали в калюжі крові, а Юлія Сас кричала: «Я не хочу померти, я хочу жити!", - написала вона у Facebook.

Також Кріста додала, що кілька людей раніше вказували генеральному директору Аттілі Віднянському – режисеру «Ромео і Джульєтти» – що цей майданчик небезпечний для життя.

«Відповідно до правил Національного театру, генеральний директор «піклується про матеріальні, персональні та організаційні умови художньої роботи в зоні своєї відповідальності» та відповідає за нагляд за окремими напрямками роботи. Розслідування також має торкнутися питання відповідальності, оскільки життя людей було під загрозою», – зазначила актриса у своєму дописі.

Кілька угорських ЗМІ повідомили, що артистів прооперували, їх стан важкий, але стабільний і життю нічого не загрожує. Прем'єра вистави «Ромео і Джульєтта» режисера Аттіли Віднянського відбулася в угорському Національному театрі 11 червня 2021 року.

У понеділок стало відомо, що директор Національного театру Угорщини Аттіла Віднянський подав у відставку. У заяві театру газеті Magyar Nemzet повідомили, що Віднянський подав у відставку через нещасний випадок, який стався в театрі в п’ятницю. Про це рішення він повідомив міністра культури Угорщини Яноша Чака, йдеться у повідомленні.

Згідно з його біографічними даними, Аттіла Віднянський народився в місті Берегово, Україна, очолював Берегівський угорський драматичний театр. Вперше був призначений директором Національного театру Угорщини 17 грудня 2012 року. У 2023 році контракт продовжили ще на п'ять років, тож він мав залишатися директором до 2028 року.

У вересні 2023 року в інтерв'ю на YouTube-каналі Kontextus Віднянський заявив, що нині в Україні триває посилена "українізація", яка негативно впливає на життя закарпатських угорців. А представники нацменшин нібито відчувають себе "другим сортом". За словами Віднянського, угорці Закарпаття мають багато образ на Україну, і їм важко "переносити цю війну, і дуже важко почувати себе в якості українських патріотів".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

*
*****

Нема на що жалітися мадярам на Закарпатті. Аттіла отримав свою карму.

Н
но

а мадярам ко на гиртанку став? Чи шо з ними чинять не так? Живуть та ймживуть собі… як і ушиткі люди

Ц
циґанови

Українці, жийте собі, але дайте жити і мадярум.

Ц
Ціґань

юлія хоче жити, а українці, на думку орбана, не обов'язково мусять мати право на дану опцію.

Читайте також