Через вибух газу частину Ужгорода просять евакуюватися з будинків

1
2

Ужгородців, які мешкають або перебувають у районі, прилеглому до вулиць Анкудінова і Руської, просять вийти з будинків і дбати про пожежну безпеку.

 

В Ужгороді трапилася надзвичайна ситуація – через роботи МРЕМ (міський район електромереж), які не були санкціоновані на ці дні, була пошкоджена газова труба середнього тиску і стався витік газу. Попри попередження,  у кафе, що знаходиться поруч, не була дотримана пожежна безпека і стався вибух, внаслідок якого постраждали троє осіб (вони вже госпіталізовані в опікове відділення обласної лікарні).
 
Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов скликав термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і дав вказівки всім службам. "Ситуація складна, але служби роблять все, аби мінімізувати небезпеку", - зазначив мер. 
 
Нині на місці працюють усі служби, відключено газо- та електропостачання. Ужгородців, які мешкають або перебувають на вулицях, прилеглих до перехрестя Руської та Анкудінова (район переїзду та "другого" транспортного мосту, у тому числі вул. Українська), просять бути особливо обережними, залишити помешкання та, звісно, дбати про пожежну безпеку – не користуватися будь-якими запальними та електричними пристроями. Працівники комунальних служб обходять будинки, утому числі і на вулицях Мукачівській та Станційній з попередженнями – відчувши запах газу, слід терміново залишити приміщення.
 
Наступне засідання надзвичайної комісії в міськвиконкомі відбудеться о 19.30, - інформує прес-служба Ужгородської міської ради. 

Коментарі

Г
Газовик

Як випливає з повідомленя Управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області "Як повідомив заступник начальника управління Богдан Дорош, аварійну ситуацію спровокували санкціоновані Ужгородським міськвиконкомом 16-17 серпня, а фактично виконувані 29 серпня, з грубими порушеннями, без належної документації та погодження з власниками інженерних мереж земляні роботи ТОВ "Свемон-Захід" з метою прокладання електрокабеля. Пошкоджено газопровід середнього тиску ду 500 мм ( розмір 7х3 см). За три години після пошкодження стався вибух газоповітряної суміші, що накопичилася під сусіднім кафе, з подальшим загоранням." В відповідних органах, які розслідують причини і наслідки аварії повинно виникнути питання: чим займалися "проффесіонали" Закарпатгазу,очолювані п.РИБАЧКОМ ТРИ !!! години. Чому вони не виконали свої обов'язки, покладені на них планами ліквідації аварій (не вжили заходів по евакуації людей з місця пошкодження г-ду, не прийняли вчасно заходи по локалізації місця витоку газу)

1
101

а чог це не ТОП історія? Ци лем тілки коли Мучачево горит усі мусят знати ге?

Читайте також