Через закарпатських ромів: на мера Рівного відкрито кримінальне провадження

20
12

У червні міський голова Рівного Олександр Третяк висловився про ромів так, що це призвело до відкриття кримінального провадження проти нього за частиною 1 статті 161 Кримінального кодексу України.

Це умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

«Я максимально стримуюся в емоціях. Але, дивлячись на цю ситуацію із ромською національністю, у мене бракує слів і толерантності до того, що вони творять у місті», – сказав Третяк в ефірі «Радіо Трек».

Через негативну реакцію громадськості в соцмережах на такі різкі висловлювання, Третяк на своїй сторінці у фейсбуку незабаром вибачився.

Він пояснив, що «справа не в тому, що ми маємо упереджене ставлення до осіб певної національності, а в порушеннях Кримінального кодексу конкретними громадянами, незалежно від їх етнічного походження».


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ц
Ціґань

дийжовам з піштами респект и уважуха

М
Мукачівець

В сів ситуації, я за циган! Циганам рудноє Закарпаття стало тісноє. Они начали кочовати дале на Украіну. Кідь ми, закарпатці, будеме поддержувати таких як мер Ровно, ци Франковська, товди цигани ниґде їхати не будуть, вся циганнота буде срати нам на голови. А, так, кочувуть помали, тай добре. Най там розроблявуть чорнозьоми??

Т
Табор

Чекайте щи Кличко за наших циган спомнить. Тиждень тому цигани из закарпаття посла США обокрали)

М
Мункач

Мразота немита кроме срачу, вірусів і злодійноти нічого не розносить.... Яка громадськість заступилася за тих малф? Все правильно мер Рівного сказав!!! Підтримуємо!!!

АА
Адольф Алозоєвич

Не завершив почате ....

П
пiшта

братя i сестры як закончити з ровним вертайтеся нарас у закарпатя туй iщи ни усi поняли ко є хозяйином вариша

Б
Березнянин

Мер Рівного правий на всі 100%

ЯЗ
я за

мера

1
123

Ага, тоесть циганшак краде, сере, смiтить, докучать людям, то нормально, а назвати вещi свойими iменами, як тот мэр - уже злочин? Толерасти вобще мозгами ся двинули я вижу.

М
Мукачiвський

Хотiло би ся побзирати на ту "громадкiсть" шо так активно захищать циганоту. Отправити би тих iмбiцилiв у цiгань табор пожити, на пару мiсяцiв, може би хоть мозги ся появили чуть чуть...

Б
Богдан

Все правильно мер сказав

*
***

Речі потрібно називати своїми іменами : якщо проблеми створювали роми, то ні ж*ди ні м*скалі в цьому не винні. А чи не є розпалюванням ворожнечі ставлення "щирих" українців до футболістів "Шахтаря" чи до вірників іншої конфессії ?

Читайте також