Через Закарпаття знову постачатимуть реверсний газ з Угорщини

4
0

1 травня відновили імпорт природного газу через територію Угорщини, який був припинений в кінці грудня 2013 року.

Як повідомляє Дзеркало тижня, заявка на 1 травня становить 22,5 тис. куб. м природного газу. При цьому  угорський оператор заявляв, що готовий готовий прокачувати до 6 млрд куб. м газу.

"Центральне диспетчерське управління підтверджує початок фізичного реверсу природного газу з Угорщини", - зазначив співрозмовник ПАТ "Укртрансгаз".

За його словами, імпортні поставки здійснюються на адресу НАК "Нафтогаз України". Згідно з оперативними даними угорського оператора FGSZ Ltd, заявка на 1 травня становить незначні 22,5 тис. куб. м природного газу.

У серпні-вересні 2013 року максимальні обсяги щодобового імпорту через Угорщину досягали 9 млн куб. м.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" з листопада 2012 року почав імпорт природного газу з Німеччини через територію Польщі за домовленостями з компанією RWE Supply&Trading GmbH (Німеччина). З квітня 2013-го почалися поставки природного газу з боку Угорщини. Крім того, ведуться переговори з газотранспортними операторами Словаччини та Румунії щодо можливості подачі природного газу в ГТС України.

Україна в 2013 році імпортувала Європи 2,132 млрд куб. м природного газу.

З січня 2014 року реверс був припинений після досягнення домовленостей між "Нафтогазом" і "Газпромом" про ціну на російський газ за ціною 8,5 за 1 тис. куб. м, але з квітня ці домовленості не були продовжені.

Нагадаємо, словацький газ піде реверсно в Україну газопроводом через Закарпаття.

Після заяв російської сторони про суттєве підвищення ціни на природний газ для України, розширення реверсних маршрутів для Києва стало ще більше необхідним.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також