Чергова стихія на Буковині: повністю зруйновано два будинки

4
0

У ніч з 28 на 29 червня в Чернівецькій області через ускладнення погодних умов підтоплено 3650 житлових будинків, чотири населені пункти залишилися без газопостачання.

Зокрема, підтоплення будинків відбулося в Герцаївському, Сторожинецькому, Глибоцькому, Новоселицькому, Хотинському, Заставнівському, Вижницькому районах та Чернівцях.

У цих районах повністю зруйновано два житлові будинки, п'ять - частково, крім того, підтоплено 37 об'єктів соціальної сфери, 2 450 тисяч господарських будівель, 3123 підвальні приміщення, 7579 присадибних ділянок та 2314 колодязів.

Крім того, за даними МНС, зруйновано три дамби, шість мостів і одну пішохідну кладку. Пошкоджено 9 км дорожнього покриття доріг місцевого значення, 14 дамб. Тимчасово відселено 2,437 тисяч осіб, у тому числі 285 дітей, врятовано 963 людини, у тому числі 65 дітей.

Як повідомляється, всього до рятувальних і аварійно-відновних робіт залучено 605 осіб та 99 одиниць техніки, у тому числі від МНС 388 осіб особового складу, 65 одиниць техніки і 12 плавзасобів та авіації МНС.

У постраждалі райони області скерували додаткові сили управлінь МНС з Вінницької, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької областей, 1-го і 6-го регіональних центрів швидкого реагування (Київ і Дрогобич) та Мобільний рятувальний центр з плавзасобами, насосами, пунктами забезпечення життєдіяльності та шанцевий інструмент.

У постраждалих районах працюють міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, оперативна група МНС і оперативні групи Головного управління МНС в Чернівецькій області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також