Черговий землетрус на півдні Румунії. Люди панікують, закривають школи, евакуювали мерію (ФОТО)

23
0

На півдні Румунії знову трясе. За останні дні відбулося близько 500 афтершоків після землетрусу магнітудою 5,7, що стався у вівторок, 14 лютого, а останній найпотужніший у п'ятницю вранці - з магнітудою 4,3. Епіцентр знаходиться біля містечка Горж на глибині до 8,7 кілометрів.

Після чергового відчутного землетрусу, зафіксованого вчора вранці, префектуру (мерію) у місті Горж евакуювали. Люди в будівлі запанікували і покинули будівлю. На кадрах, знятих зсередини будівлі, видно, як люди спускаються по сходах і виходять з офісів. За словами представників мерії частину співробітників відпустили додому.

«Це досить інтенсивна активність, і вона, ймовірно, триватиме. Це активність у сейсмічній зоні, яка не була активною протягом 80 років, з моменту останнього землетрусу. Хоча в принципі активність після сильного землетрусу на поверхні, де є багато розломів, розташованих в одному місці, є нормальною", - заявив Костянтин Йонеску, директор румунського Національного інституту фізики Землі (INFP).

Страх перед ще одним можливим потужним землетрусом змусив багатьох жителів міста Тиргу-Жіу (яке розташоване за кілька десятків кілометрів від епіцентру) залишити місто принаймні на кілька днів. Як повідомляє місцеве видання pandurul.ro, в муніципалітеті немає жодного кварталу, з якого за останні кілька днів не виїхала хоча б одна родина.

«Тут половина кварталу поїхала жити на дачу. І я зробив те саме. Ми взяли дитину і переїхали до батьків у село. Замість того, щоб залишатися на четвертому поверсі, я готовий за краще щодня їздити на роботу до Тиргу-Жіу, ніж чекати поки знову вдарить землетрус у нашому кварталі. Я відчув землетрус у вівторок, коли був у квартирі. Це жахливе відчуття безпорадності, коли ти бачиш, як усе рухається навколо, і ти не знаєш, що робити», – розповів житель Тиргу-Жіу. Після землетрусів у вівторок і середу та їх афтершоків було пошкоджено кілька будівель, в тому числі кілька шкіл та дитячих садочків. Наразі триває оцінка руйнувань.

Крім того, для безпеки дітей прийнято рішення комітетом з надзвичайних ситуацій округу Горж не розпочинати заняття в школах у наступний понеділок.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



У компанії PAID, що займається страхуванням від стихійних лих оголосили, що до 17 лютого було зафіксовано 139 повідомлень про збитки після землетрусів у Горжі, які сталися 13 і 14 лютого. Внаслідок землетрусу пошкоджено кілька будівель, зокрема ратуші у місті Тиргу-Жіу та повіті Горж.

Сейсмологи кажуть, що поштовхи (афтершоки) після землетрусів можуть тривати навіть два місяці. "Афтершокова активність може розтягнутися на місяць, навіть на два", - сказав директор INFP.

З досвіду інших регіонів Румунії, таких як Галац у 2013 році, підземні поштовхи там відбувалися з вересня по грудень.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також