Чернівці пропонують запустити потяг до Ужгорода

9
4

Про пропозиції до уряду щодо запровадження ще одного потягу з Одеси до Ужгорода, через Чернівці розповів голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук у програмі "Суть Речей".

За його словами це суттєво розвантажить ділянку залізної дороги на львівський напрямок.

— Ми внесли пропозиції для уряду, це стосується не лише України, але й румунської сторони, щоб ми запустили потяг Чернівці – Ужгород. Це розвантажить ділянку залізної дороги на львівський напрямок, а можна їхати на Коломию, до Рахова. Але там є ділянка 40 км, яка ще при Союзі, вона працювала, але заходить на румунську сторону. Наші потяги їздять до цієї точки, потім повертаються назад, і з Ужгорода теж їдуть до Рахова. Ми хочемо задіяти ту сторону і будь-який проект ми пропонуємо транскордонний, щоб відремонтувати ту ділянку дороги і запустити потяг з Чернівців, а потім і до Одеси. З Одеси через Молдову, через Чернівці і на Ужгород, - розказав Олександр Фищук.

Нагадаємо, у Мукачеві побудують перехід, який з'єднає місцевий вокзал, куди прибувають українські поїзди, з комбінованою колією. Відстань, яку доведеться долати мандрівникам, складе близько 500 метрів.

Коментарі

M
Mari

Було-б дуже доречно . Так як доїхати до Чернівців на пряму можна лиш автобусом , який їде 10- 12 годин. Автобуси старі(совдеповські) постійно переповнені. Іноді Люди їдудь стоячи аж до Чернівців.

КВ
Ковтун Василь Дмитрович

От, обіцянок, пропозицій у нас- хоч відбавляй. То обіцяли до кінця року поїзд запустити до Будапешту, то переходи для пасажирів до європейської колії, а тепер ще поїзд до Чернівців, а по факту- пшик, все залишається по старому. От росіяни, щоб не їхати на південь через лнр/днр змогли збудувати залізну дорогу в обхід України, а ми не можемо прокласти колію минуючи Румунію. Авжеж, як завжди грошей не вистачає.

О
Отут

Москалю би підключитися до ініціативи чернівчан. З Стрия до Франківська дизеля нема. З Моршина тілько. Іздити через Румунію, невже паспортів нема?

М
Мукачівець

Давно пора, так как с Мукачева и Ужгорода на Ив-Франковс и Черновцы поездом доехать на прямую не возможно. Только через Львов и Ходоров. Со Стрия на Ив-Франковск ездят только дизель-поезда. А по поводу езды с Ужгорода до Рахова, тут ошибочка. Поезда едут сейчас только до Солотвина, путь от Солотвина до В.Бычкова разобран. А на Рахов только через Румынию раньше можно было проехать.

Читайте також